Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Yvonne rent voor ‘Het Vergeten Kind’

Algemeen

Aarle-Rixtel - Vier keer een halve marathon. Dat is wat Yvonne van Boekel uit Aarle-Rixtel in september gaat lopen tijdens de Tour d’ Extravaganza om geld op te halen voor stichting Het Vergeten Kind. De tour duurt vier dagen en bestaat uit twee halve marathons, één hele marathon en een ronde van 60 kilometer. Deelnemers kunnen kiezen of ze willen fietsen, mountainbiken, hardlopen of wandelen.

De tour wordt georganiseerd door Herbalife Nutrition. Deze organisatie zit in 95 verschillende landen en per land wordt er een stichting uitgekozen waar de leden zich voor in gaan zetten door middel van de tour. In Nederland is dus gekozen voor de stichting Het Vergeten Kind. Yvonne wil minstens € 2000 hiervoor ophalen. “?Ik vind dit een belangrijke stichting om me voor in te zetten. Ik ben me er van bewust dat er kinderen zijn die het lastig hebben, ook in Nederland?. Maar ik had niet verwacht dat het zoveel kinderen waren. Voor al die kinderen in Nederland wil ik graag iets betekenen. Door me hiervoor in te zetten en geld op te halen voor deze stichting, kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen ook weer even écht kind kunnen zijn.”

Verslaafd aan hardlopen
Als je drie jaar geleden tegen Yvonne had verteld dat ze dit zou gaan doen, had ze je niet geloofd. “Ik zat niet lekker in mijn vel en was heel erg vermoeid. Toen ben ik op internet een beetje rond gaan zoeken en kwam ik uit bij Herbalife Nutrition. Via deze organisatie kreeg ik een coach. Samen gingen we eerst aan de slag met mijn voeding en dat hielp me al goed.” Haar passie voor hardlopen ontdekte ze door een collega. Die motiveerde haar om te gaan hardlopen en gaf haar tips. “Tijdens mijn allereerste hardlooprondje begon het al na de eerste minuten echt te branden, ik dacht dat ik in de fik zou vliegen. Na de vierde etappe begon het langzaam te wennen. Mijn eerste doel was vijf kilometer en daarna werden het er steeds meer. Inmiddels ben ik verslaafd aan het hardlopen.”

Doneren 
Inmiddels is Yvonne zelf ook coach bij Herbalife Nutrition. Ze geeft anderen tips, helpt ze met hun voeding en motiveert ze. Ze wil graag dat mensen zich beter in hun vel voelen zitten. “Ik wil eigenlijk stukjes geluk uitdelen. Doordat ik anderen coach en help en geld ophaal voor de stichting Het Vergeten Kind, hoop ik dat ik de wereld een beetje beter kan maken.” Yvonne zoekt nog sponsoren, dus doneren kan via actie.hetvergetenkind.nl/actie/yvonne-van-boekel. Bedrijven kunnen hierop terecht voor sponsorpakketten. Ook heeft ze diverse collectebussen staan in Aarle-Rixtel. Ze hoopt op de gulle gift van Laarbeek, om zo haar doel te bereiken.