Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Plantenbieb ‘De Hoge Regt’ voor een leuk stekje

Algemeen

Beek en Donk - We kennen de minibiebs met boeken, maar nu is er sinds februari ook een plantenbieb aan de Ten Bleek 29 in Beek en Donk. Onder de parasol vind je een heel assortiment aan stekjes, keurig gerangschikt en voorzien van naam. Initiatiefneemster, Elise van Groenendael, vertelt er graag over. 

Elise woont nog niet zo lang in Beek en Donk en kende vanuit haar vorige woonplaats Uden al een paar plantenbiebs. “Mijn moeder heeft een minibieb met boeken en het leek me leuk om zoiets te doen, maar dan met stekjes. Vroeger op school stekten we ook plantjes en ik hou ervan om het groeiproces te volgen. En planten trekken mensen aan”, lacht ze. Het doel van de plantenbieb is dat mensen onderling stekjes ruilen. “Maar stel dat je een stekje ziet dat je graag wilt hebben, dan mag je ook een kleine bijdrage in de brievenbus stoppen. Wat die bijdrage is dat mogen mensen zelf bepalen”, legt Elise uit. “En bij vragen mogen ze gerust aanbellen, dan maken we een praatje”, voegt ze er vriendelijk aan toe.

Nieuwsgierig geworden? 
Plantenbieb ‘De Hoge Regt’ is dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur. Mocht het weer het niet toelaten, dan schuilen de plantjes binnen. Op Facebook kun je kijken op Plantenbieb De Hoge Regt en op Insta: Plantenbieb 1.0. Bovendien is de Plantenbieb aangesloten bij de Stekjesroute, via een QR- Code route. Kortom: Maak je deze zomer een ommetje, dan is dit een mooi stek om een kijkje te nemen én te ruilen!