Afbeelding
Foto: Johan Maas

‘Zet eens wat vaker de lamp uit’

Algemeen

Mariahout - Maandagochtend 12 juli was er in de Bernadetteschool in Mariahout hoog bezoek. Burgemeester Frank van der Meijden en wethouder van duurzaamheid Joan Briels waren daar samen met de jeugdgemeenteraad om een prijs uit te reiken. 

De prijs is een initiatief van de jeugdgemeenteraad. De bedoeling van deze prijs was om simpele maar goede ideeën te verzamelen omtrent duurzaam leven. Sommige ideeën waren niet uniek. Het idee om afval in te zamelen was namelijk het meest binnengekomen uit de bijna vijftig inzendingen. Maar het idee van Nikki van Berlo uit groep 7 wel. Nikki had namelijk het simpele maar effectieve idee om wat vaker de lamp uit te doen. Joan Briels zei hierover dat het niet zoveel effect zal hebben als Nikki de enige is die dat doet. Maar als iedereen erop let, heeft het een groter resultaat als je misschien zou denken. 

De prijs
Nadat Nikki en haar klasgenoten op de speelplaats de toespraak van de burgemeester aangehoord hadden, kreeg Nikki natuurlijk een leuk cadeautje. Vijftig euro om te besteden in een Laarbeekse bouwmarkt voor duurzame materialen en een pakket met spulletjes van de jeugdgemeenteraad, waaronder een duurzame drinkbeker. Of de wethouder groep 7 van de Bernadetteschool nog gecontroleerd heeft of ze de lampen van hun lokaal uitgedaan hebben, dat weet DeMooiLaarbeekKrant niet, maar het is wel zo dat de leerlingen deze maandagmorgen weer even bewust gemaakt zijn om beter op het vervuilende stroomgebruik te letten.