Piet en Annie Vervoort - Versteegden
Piet en Annie Vervoort - Versteegden Foto: Martin Prick

Piet en Annie Vervoort - Versteegden 65 jaar getrouwd

Algemeen

Lieshout - Het gebeurt vaak dat er 50-jaar getrouwde stellen in de MooiLaarbeekKrant staan vermeld, maar 60 jaar komt veel minder vaak voor. Annie (87) en Piet (89) spannen de kroon met maar liefst 65 jaar getrouwd. Op 17 juli 1956 vond het heuglijke feit plaats.

Annie is een echte Lieshoutse, geboren en getogen op een boerderij aan de Vogelenzang, in die tijd een zandweg. Piet komt van ’t Hout, of Mierlo-Hout, tegenwoordig een wijk van Helmond Samen krijgen ze vier kinderen, Hans, Mark, Peter en Ellis. Alle vier wonen nog in de buurt. Hans in Gemert en de andere drie hebben Lieshout nooit verlaten. Inmiddels heeft het paar ook nog acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Als de hele groep bij elkaar is zijn we met 26 personen”, legt Annie uit.

DAF
Zoals vroeger zo vaak gebeurt gaan de jongelui de kermissen in de buurt af om mensen te ontmoeten. In de danstent op het Oranjeplein in Mariahout is het raak, want daar ontmoet een groep vrienden Annie met haar vriendinnen. “Het was de eerste keer, dat ik van mijn ouders mocht gaan dansen, want ik was nèt 17 jaar oud.” Na het feest in Mariahout volgde het kersenfeest in Mierlo om elkaar wat beter te leren kennen. Dat is nu 70 jaar geleden. Piet werkt op dat moment bij de Jumbo, de aanhangwagenfabriek in Mierlo-Hout. Twee dagen na zijn trouwen solliciteert hij dan bij de DAF, waar het jonge stel een dagje uit van maakt, op de fiets uiteraard. De DAF bood in die tijd vervoer vanaf huis, dat was gemakkelijker als elke morgen op de fiets naar het werk. In 1967 nam Piet de stap om bij Concordia verzekeringen te gaan werken.

Rode Plein
Natuurlijk kent elk huwelijk en zeker één van 65 jaar, hoogte- en dieptepunten. Het liefst kijken Annie en Piet vooruit. “Iedereen is nog bij elkaar en de klein- en achterkleinkinderen maken alles goed.” Annie is voorzitter geweest van de buurtvereniging en vierde vorig jaar haar 25-jarig jubileum in verband met haar vrijwilligerswerk in verzorgingshuis Franciscushof in Lieshout. Fietsen en (verre) reizen maken met de caravan hebben ze veel samen gedaan. Piet was voorzitter van de jeu-de-boules-club en bestuurslid van de basketbalvereniging; bij beide verenigingen is hij tot erelid benoemd. Daarnaast zingt hij graag, vroeger in het kerkkoor en nu in het Smartlappenkoor in Sint-Oedenrode. Ook hij noemt de verre reizen, die ze samen maakten. Ze gingen met de caravan bijvoorbeeld naar Wit-Rusland en naar het schiereiland De Krim aan de Zwarte Zee. In Moskou kregen ze een goede indruk van Rusland. “En het is natuurlijk erg leuk om eens in het echt op het Rode Plein te lopen”, lacht Annie.

Voor de viering van de feestelijke dag wordt de levensloop van Annie en Piet nog een keer concreet gemaakt doordat ze de belangrijke plaatsen in hun leven nog eens bezoeken. “We gaan naar de Mariagrot in Mariahout, waar ieder die dat wil een kaarsje mag opsteken”. Natuurlijk staat ook het DAF-museum op het programma. Aan het einde van de dag wordt het programma afgesloten met een gezellig samenzijn.

De MooiLaarbeekKrant feliciteert Piet en Annie en wenst het paar een mooie dag toe.

Afbeelding