Afbeelding

130-jarig jubileum O&U

Algemeen

Beek en Donk - De Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning bestaat 130 jaar. Waar voorliggende jaren jubilea samengingen met feesten, terugblikken en concertenspelen, is dit jubileum (tot nu toe) helaas anders. Desondanks laat O&U het jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. 

Niet alleen staan de social mediakanalen van O&U (www.facebook.com/harmonie.oenu & www.instagram.com/oefeningenuitspanning) wekelijks stil bij het jubileum. In het 130ste jaar van O&U is ook een nieuw logo geïntroduceerd. Het logo is onder andere te bewonderen op de genoemde social mediakanalen.

Ook ontving het bestuur van O&U recent een prachtig 75-jarig jubileum vaandeltje van de heer Smits (zie foto). Geweldig om in dit bijzondere jubileumjaar het archief te mogen aanvullen met een jubileumpronkstuk uit 1966. O&U dankt de heer Smits voor het toesturen.

Gelukkig mochten de muzikanten recent ook het repeteren weer oppakken. Het - helaas korte - repetitieseizoen zal dan ook feestelijk worden afgesloten met een serenade door Beek en Donk. Hoort u op 23 juli vanaf 20.00 uur de harmonie door het dorp lopen? Kom dan gerust een kijkje nemen en samen met O&U de verbindende kracht van muziek vieren.

Al 130 jaar verbindt O&U de Beek & Donkse (en Laarbeekse) gemeenschap. O&U kijkt ernaar uit om hier nog vele jaren aan vast te plakken. Niet 130 jaar oud, maar 130 jaar jong en nog minimaal 130 jaar voor de boeg. O&U hoopt nog mooie jubileumactiviteiten te kunnen gaan organiseren dit jaar en u allereerst op 23 juli tegen het lijf te lopen tijdens de serenade.