Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Bewoners en medewerkers De Regt Beek en Donk zeggen: ‘Dank jullie wel’

Algemeen

Beek en Donk - Afgelopen anderhalf jaar drukte corona een zware stempel op bewoners van woonzorgcentrum de Regt, de Burcht en de Oever. Het wooncomplex in Beek en Donk, waar het voorheen een komen en gaan was van mensen, viel opeens stil. Gelukkig kwamen er ontelbare initiatieven die zorgden voor vele mooie en fijne momenten. Iets wat een zware tijd draaglijker maakte. Locatiecoördinator Ron Barents drukt namens bewoners en personeel de dankbaarheid uit.

De deuren van het wooncomplex schuiven open. Richtlijnen over corona zijn nog steeds te lezen en ook zie je nog overal maatregelen om besmettingen van corona te voorkomen. Toch begint het weer een beetje op ‘vroeger’, voor de pandemie, te lijken. Aan een van de tafels zitten mensen gezellig koffie te drinken en in de hoek van de recreatieruimte en het restaurant stoot een aantal mannen op hun gemak een balletje op het biljart. De Regt vervulde tot maart 2020 een buurtfunctie. “Mensen kwamen hier bijvoorbeeld eten, biljarten, lekker wat buurten of genoten hier van entertainment. Hoe anders was dit de afgelopen maanden. Na de eerste lockdown werd het leeg en stil. Mensen waren bang en hielden zich goed aan de regels die door de overheid voorgeschreven werden. Eenzaamheid en verveling lagen op de loer. Gelukkig waren er veel mensen buiten het wooncomplex die aan de bewoners en het personeel dachten. Misschien lijkt dit heel vanzelfsprekend, maar de initiatieven die door velen genomen werden gaven bewoners en personeel een ontzettend warm gevoel.”

Ontelbare initiatieven
“Het voelt ontzettend goed om in een moeilijke tijd door anderen gezien te worden. Vrijwilligers die zich in zijn blijven zetten voor onze bewoners. Kinderen maakten tekeningen, er werden kaartjes gestuurd, een groot hart werd bij de ingang geplaatst, soms waren er opeens koekjes of gebak en regelmatig werden bewoners en personeel in de bloemen gezet. Muziek of sport vanaf de weg of het parkeerterrein; het gebeurde allemaal. Er wordt weleens beweerd dat mensen tegenwoordig egoïstisch zijn, maar daar was afgelopen periode weinig van te merken. Er ontstonden spontaan initiatieven om de getroffen bewoners en het personeel een hart onder de riem te steken. Via DeMooiLaarbeekKrant wordt daarom iedereen bedankt; van klein tot groot, met ieder origineel en uniek initiatief. Van een persoonlijke, individuele attentie tot een prachtig initiatief door grotere organisaties. Het maakte de afgelopen tijd draaglijker. Wat is Laarbeek een ontzettend mooie gemeente en wat zijn bewoners en personeel trots op de lokale bevolking. Dank voor alles!”