Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Burgemeester zeer tevreden met campagne ‘Samen voor een veilige buurt’

Algemeen

Burgemeester zeer tevreden met campagne ‘Samen voor een veilige buurt’

Tekst: Daan Daniëls

Laarbeek - Blij is burgemeester Frank van der Meijden met de resultaten van de social media-campagne ‘Samen voor een veilige buurt’. Een campagne die er de afgelopen weken op was gericht om mensen bewust te maken van de gevaren van ondermijning en dat het ook daadwerkelijk overal kan voorkomen. “Veiligheid en sociale veiligheid vraagt om wederkerigheid. We moeten dit samen oppakken en ik doe dan ook een permanent appèl op de inwoners”.

Tijdens de campagne kregen mensen posts van onder meer de politie te zien op Facebook, waarin gevallen van ondermijning werden toegelicht. Burgemeester Frank van der Meijden heeft zich sinds zijn aantreden in Laarbeek in 2016 al sterk gemaakt om ondermijning tegen te gaan. Hij ziet dat inwoners van Laarbeek steeds meer bereid zijn om zaken die niet door de beugel kunnen te melden bij politie of Meld Misdaad Anoniem. “Mensen worden steeds actiever. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we hebben en daar geven we samen vorm en inhoud aan.”

Dat de campagne nu afgelopen is, wil niet zeggen dat de aanpak van ondermijning ophoudt, legt Van der Meijden uit. “Dit houdt voor ons nooit op. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Deze campagne heeft nut en noodzaak aangetoond. Mensen moeten weten waar ze kunnen zijn als ze iets willen melden.” 

Cijfers van de campagne ‘ Samen voor een veilige buurt’ voor Laarbeek:
- In Laarbeek zijn ongeveer 9900 Facebook-accounts met een bereik van 19.755 unieke personen
- 52,4% van de deelnemers is vrouw, 47,4% is man. Van de overige is het geslacht onbekend. Mannen hebben wel langer gekeken naar de berichten dan vrouwen. 22,2 procent zat in de leeftijd 25-34 jaar; 18,2 procent in de leeftijd 35-44; 18,6 procent in de leeftijd 45-54; 17,6 procent in de leeftijd 55-64.
- In Laarbeek zijn 216.660 advertenties weergegeven
- Ongeveer 120 personen hebben deelgenomen aan de quiz die in de campagne zat
- 7 inwoners uit Laarbeek hebben werkelijk op de knop ‘bellen’ gedrukt om contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem
- 94 x is doorgeklikt naar de website van de politie of MMA

!