Afbeelding
Foto:

Alzheimer Café Gemert-Bakel/Laarbeek is weer gestart

Algemeen

Laarbeek - Eerder deze maand is voor het eerst een Alzheimer Zomercafé georganiseerd in het Boerenbondsmuseum in Gemert. Eindelijk kon het Alzheimer Café Gemert-Bakel/Laarbeek na 1,5 jaar weer gasten ontvangen. Iedereen vond het heel prettig om elkaar weer te zien en te spreken. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben zowel in de middag als in de avond een groep gasten kunnen genieten van een gezellige bijeenkomst. Door de gidsen van het Boerenbondsmuseum werden de gasten rondgeleid en bevonden alle deelnemers zich weer in vroeger tijden, met herinneringen uit die tijd.

In de avond werd uit handen van Wilmy Steeghs (wethouder Gemert-Bakel) en Henk van Tilborg (bestuursvoorzitter van de afdeling Alzheimer Zuid/Oost Brabant) het certificaat en de sticker ‘Dementie Vriendelijk’ uitgereikt aan Toos van Katwijk van het Boerenbonds- museum. Alle gidsen van dit museum zijn erin getraind om mensen met dementie te begeleiden.

Het reguliere Alzheimer Café is elke tweede dinsdag van de maand en start vanaf 14 september om 19.00 uur weer in de Eendracht in Gemert.