Afbeelding
Foto:

Zomercarnaval in ’t Raopersgat

Kinderen & Tieners Carnaval

Lieshout - Groep 8 van Basisschool De Sprankel nam vrijdag 23 juli afscheid van de basisschool. Het thema van het afscheidsfeest was ‘Zomercarnaval’ en dat hebben de kinderen maar ook de rest van Lieshout geweten. Het was zomercarnaval in ’t Raopersgat!

De aanleiding
Door Corona was het niet duidelijk wat er wel en niet georganiseerd kon worden voor de leerlingen van groep 8. Daarom hadden de ouders al diverse activiteiten georganiseerd voor deze leerlingen. Zo was er al een quiz, een moordspel en een zomerfeest geweest. Gelukkig was ook de musical en het kamp nog doorgegaan en hadden ze een mooi slot van de basisschool. Maar natuurlijk was er nog een spetterend eindfeest. Helaas was door het virus het carnavalsfeest in het water gevallen, vandaar dat er voor het eindfeest was gekozen voor het thema ‘zomercarnaval’.

Optocht
De kinderen hadden de opdracht gekregen om verkleed aanwezig te zijn op de Heuvel in Lieshout. Daar werden ze verrast door de organisatie. Ze werden namelijk vanaf de Heuvel via een omweg door Lieshout naar de feestlocatie gebracht op de prinsenwagen van Carnavalsvereniging de Raopers. Aan de wagen hing een spandoek met de tekst ‘Groep 8 is klaar, de ballen! Wij gaan zomercarnavallen’. Onder het genot van feestmuziek, die verzorgd werd door DJ Roy van den Tillaart, gingen de kinderen van groep 8 zingend en springend door Lieshout heen. Er stonden al veel ouders en kinderen langs de kant maar door de muziek trok het nog meer bekijks en heeft heel Lieshout kunnen meegenieten van dit feest.

Feestlocatie
Na de mooie tocht door Lieshout waren er nog meer verrassingen op de feestlocatie. Dat ze er konden zwemmen was bekend maar er was ook een springkussen. Daarnaast was DJ J-Spock (Jan van Berlo) met een schitterende licht- en geluidshow aanwezig. De kinderen hebben tot laat in de avond genoten van het lekkere weer en natuurlijk de feestmuziek. Later op de avond sloten ook de ouders aan zodat ook zij gezamenlijk konden terugkijken op dit bijzondere jaar.

Mooie afsluiting
Op basis van de reacties van de kinderen kunnen ze de conclusie trekken dat ze kunnen terugkijken op een schitterend jaar maar ook op een mooie afsluiting. Ze kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Dank gaat uit aan iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie van de verschillende activiteiten.

Afbeelding