Vlnr: Anne-Marie, Ben Swinkels (voorzitter IVN Laarbeek), Nard, Edward en Gerrit Post
Vlnr: Anne-Marie, Ben Swinkels (voorzitter IVN Laarbeek), Nard, Edward en Gerrit Post Foto: Ton op den Buijs

Een hoogstam sterappel voor Nellie Strijbosch

Algemeen

Laarbeek - “Een mooi gebaar, heel attent.” Op woensdag 21 juli kregen Anne-Marie en Nard Strijbosch kregen woensdag 21 juli een boom aangeboden ter nagedachtenis aan hun moeder Nellie Strijbosch. Het is een blijk van waardering van de Werkgroep Natuurtuin van IVN Laarbeek. Erkenning en dankbaarheid voor het vele werk dat Nellie gedaan heeft. In januari van dit jaar overleed ze, 87 jaar oud. Anne-Marie, Nard en schoonzoon Edward hebben veel waardering voor deze geste van de werkgroep.

Nellie Strijbosch was op allerlei manieren aan IVN Laarbeek verbonden. Ze hielp bij de catering en het onderhoud van het gebouw. Gerrit Post, coördinator van de Werkgroep Natuurtuin vertelt hoe ze de tegels bij het verenigingsgebouw onkruidvrij hield. Ook zorgde ze ervoor dat de stoepen geveegd waren, want dat was het visitekaartje van het gebouw, vond ze. “En ze naaide de luskes van de handdoeken”, voegt Dieny van den Heuvel eraan toe. 

Bij de Laarbeekse weidevogelbescherming was Nellie heel actief. Zwaar veldwerk, dat ze tot op hoge leeftijd gedaan heeft. Een bijzondere betrokkenheid had ze bij de natuurtuin van IVN Laarbeek rond het verenigingsgebouw. Gerrit: “We vonden dat we daarom een boom voor haar moesten reserveren.” De betrokkenheid van Nellie bij de natuur uit zich ook in een substantieel bedrag dat Anne-Marie en Nard namens haar aan IVN Laarbeek schonken.

In de natuurtuin staat nu een jonge sterappelboom om Nellie te herdenken. Wat gaan Anne-Marie en Nard met de opbrengst doen? Waarschijnlijk wordt het appelmoes en appeltaart, denken ze.

De boom voor Nellie
Nellie Strijbosch