De tienerwerken organiseren in het najaar gezamenlijk een spooktocht
De tienerwerken organiseren in het najaar gezamenlijk een spooktocht Foto: Marcel van de Kerkhof (BD)

Laarbeekse tienerwerken dringend op zoek naar vrijwilligers

Kinderen & Tieners

Laarbeek - Tienerwerk Laarbeek bestaat uit vier organisaties, te weten Cendra (Aarle-Rixtel), Yammas (Mariahout), &RG-Teens (Lieshout) en de Boemerang (Beek en Donk). Na geruime tijd zijn deze vier organisaties samen met het jongerenwerk van LEVLaarbeek op donderdag 22 juli bij elkaar gekomen. Er is onder andere gesproken over de coronaperiode waarin helaas bijna alle activiteiten geannuleerd zijn geweest, over de toekomst van het tienerwerk in Laarbeek en hoe belangrijk een eigen plek is waar jongeren als een soort van tweede huiskamer naar toe kunnen gaan.

Helaas hebben ze moeten concluderen dat het erg lastig is gebleken het afgelopen paar jaar om betrokken vrijwilligers te vinden die zich hard maken voor het Tienerwerk binnen de gemeente Laarbeek. Dit heeft tot gevolg dat het tienerwerk in twee van de vier kernen te kennen hebben gegeven mogelijk op korte termijn te gaan stoppen. Wat natuurlijk ontzettend jammer zou zijn.

Middels deze oproep gericht aan alle bewoners van Laarbeek welke de jeugd van Laarbeek een warm hart toe draagt, vragen zij hen om zich te melden bij het Tienerwerk in hun kern. Als vrijwilliger organiseer je activiteiten, begeleid je deze en probeer je andere mensen te enthousiasmeren om eveneens vrijwilliger te worden. Zo kunnen ze als gemeenschap ervoor zorgen dat het tienerwerk in Laarbeek blijft bestaan voor de jeugd.

Om maar eens aan te geven hoe gaaf de activiteiten zijn hebben ze de handen ineengeslagen om een te gekke spooktocht in het najaar te organiseren voor heel Laarbeek, dus houdt de tienerwerken in de gaten en meld je aan als vrijwilliger. Contact opnemen kan ook via onderstaande mailadressen:

Yammas (Mariahout)
Erik Barten
yammasmariahout@gmail.com

&RG-Teens (Lieshout)
Marcel Jansen
info@energyteens.nl

De Boemerang (Beek en Donk)
Bart Heldens
jongerenwerklaarbeek@levgroep.nl

Cendra (Aarle-Rixtel)
Ad de Hoon
bestuur@cendra.net