Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant
FOTO’S

Veel gespetter bij Laarbeek Actief

Activiteiten & Evenementen Foto en Video

Laarbeek - Het is vakantie en dat betekent dat Laarbeek Actief weer een hoop sportieve activiteiten op de planning heeft staan. Van kleuters tot tieners, voor iedereen is er wel iets te doen. DeMooiLaarbeekKrant nam een kijkje bij het suppen ofwel Stand up paddling. 

Suppen is een watersport waarbij mensen op een soort surfplank, maar dan een stuk groter, zichzelf vooruit peddelen. In tegenstelling tot surfen zijn er geen golven voor nodig en iedereen die in bezit is van een supboard en peddel kan aan de slag op de Aa in Beek en Donk. Op het kanaal suppen mag niet. De activiteit begon voor groep 5 tot en met 8 om 10.00 uur. Buurtsportcoach Ilse Schepers (21), gaf de uitleg en buurtsportcoach Jolijn Verploegen (21) hield vanuit haar supboard toezicht op het water. 

Eerst verzamelde de groep bij de Aa, waarna er een uitleg werd gegeven over hoe je het meest stabiel op een supboard staat en hoe je de peddel gebruikt. Daarna kon de groep het water in, waarna er balansoefeningen werden gedaan. Hierbij vielen natuurlijk een aantal deelnemers in het water en zodra de eersten de temperatuur van het water hadden gevoeld, moest de rest natuurlijk ook natgespetterd worden. Toen iedereen een beetje in balans was en doorhad hoe zo’n supboard nou precies werkt, kon het suppen beginnen. Eerst in een klein stukje van de Aa en daarna onder de brug toe naar de andere kant en weer terug. Eenmaal terug werden er nog wat waterspelletjes gespeeld.

Vakantieactiviteiten
Laarbeek Actief organiseert de hele week activiteiten door heel Laarbeek. Zo hadden ze op maandag een bootcamp in Beek en Donk en gingen ze dinsdag suppen in Beek en Donk, was er woensdag een mountainbike activiteit in Mariahout, wordt er donderdag gehip-hopt in Aarle-Rixtel en geskeelerd in Lieshout. Voor een aantal activiteiten krijgen ze subsidie van summergames.nl, voornamelijk voor de activiteiten van 12+.

Veel van deze activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met verschillende clubs door heel Laarbeek. Het mountainbiken gebeurt bijvoorbeeld onder begeleiding van de mountainbikeclub de Bosduvels en er wordt een badMINIton georganiseerd samen met badmintonclub Mixed. “We willen graag nog meer activiteiten organiseren in samenwerking met verenigingen. Tot nu toe moeten wij vooral zelf deze verenigingen contacteren, maar we zouden het ook heel prettig vinden als clubs contact met ons opnemen voor een samenwerking”, vertelt buurtsportcoach Jaccy van den Enden. Als een club dus interesse heeft, kunnen ze op de site van Laarbeek Actief de contactgegevens vinden. Het was Laarbeek Actief deze vakantie in ieder geval gelukt om veel succesvolle samenwerkingen aan te gaan. De deelnemers hebben ervan genoten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding