Anja en Marjan Corsten voor het Bavaria Brouwerijcafé
Anja en Marjan Corsten voor het Bavaria Brouwerijcafé Foto:

Bavaria Brouwerijcafé gaat noodgedwongen op zondag dicht

Zakelijk advertorial

Lieshout - Bavaria Brouwerijcafé, een begrip in Laarbeek, een begrip in de regio. Dagelijks is er bedrijvigheid op de Heuvel in Lieshout. Of het nu gaat om vergaderingen, bedrijfsbijeenkomsten, teamuitjes, een vriedenuitstap of de vele wandelaars en fietsers die hun weg vinden naar het terras; het team van Bavaria Brouwerijcafé staat voor iedereen klaar. Helaas lukt dat niet meer.

Blij zijn ze dat na de maandenlange coronasluiting het weer druk is bij hun zaak. Maar zoals heel horeca-Nederland kampt ook Bavaria Brouwerijcafé met een tekort aan personeelsleden. “Met name in de keuken, daar is de druk het grootste”, legt Marjan uit. Met pijn in hun hart hebben ze dan ook een moeilijke beslissing moeten nemen. “Vanaf 1 september gaan we noodgedwongen op zondag dicht. Een beslissing die we liever niet hadden willen nemen, maar het kan nu niet anders.” 

In totaal werken er, inclusief oproepkrachten, ruim 50 mensen bij het Brouwerijcafé. Voor het personeel in de keuken maken Marjan en Anja veelvuldig gebruik van leerlingen van BBL-opleidingen. Leerlingen die in de praktijk worden opgeleid. “Maar door corona was de uitstroom van horecapersoneel groter dan de instroom van BBL-leerlingen.” De beslissing om op zondag de deuren te sluiten valt de zussen zwaar. “We hebben het niet met droge ogen aan het personeel kunnen vertellen. Juist door corona zijn we ook voor particulieren zichtbaar geworden. We hadden graag nog steeds voor hen klaargestaan op de zondag, helaas lukt dat niet. Sluiten op zondag voelt raar, zeker omdat er dan op het terras eigenlijk geen stoel vrij is. Wat dat betreft is het misschien lastig uit te leggen maar wij zijn dit avontuur acht jaar geleden begonnen met de focus op de zakelijke markt. Ook deze markt trekt weer aan. We moeten nu al af en toe ‘nee’ verkopen want de zalen zitten elke dag vol.”

Marjan en Anja hopen dan ook dat ze de sluiting over een tijd terug kunnen draaien. “Goede krachten zijn meer dan welkom. We werken nu met een top team, maar die willen we niet overvragen. Mocht iemand een kok of goede praatjesmaker voor in de bediening weten… We horen het graag.”

Bavaria Brouwerijcafé
Heuvel 5, Lieshout
www.bavariabrouwerijcafe.nl
0499-425585