Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

‘Gouden huwelijk voor Mari en Jeanne van de Kerkhof ’

Human Interest

Aarle-Rixtel - In 1968 leerden Mari (75) en Jeanne van de Kerkhof (73) elkaar kennen in de kledingzaak van haar ouders. Op donderdag 12 augustus vieren zij hun 50-jarige huwelijk, een ongelooflijke mijlpaal!

Mari is geboren op de Laarweg in Aarle. Op 5-jarige leeftijd verhuisden ze naar de Klokkengietersstraat aldaar. “Onze vader werkte daar als giet-voorman bij Petit en Fritsen en wij mochten gaan wonen in het woonhuis in de klokkengieterij. Daar heb ik gewoond totdat ik ging trouwen.” Mari groeit op in een fijn gezin met zes meiden en twee jongens.

“Ik kom uit een gezellig gezin”, zegt Jeanne. Ze groeit op in een gezin met vijf kinderen. Haar ouders hebben een kledingzaak in de Heistraat in Helmond. “Daar heb ik uiteraard ook de nodige jaren gewerkt.” Op een dag in 1968 kwam Mari met een kameraad in de kledingzaak. Bij vertrek zag ze zijn Mini Cooper met van die grote ogen achter op de klep. “Ik zei tegen mijn zwager: Da´t vind ik nou een leuke auto.” Alsof het zo had moeten zijn, troffen ze elkaar die avond in Pauwkes (waar nu Sakura Miki zit). “Ik had geregeld dat ik en mijn vriendinnen door Mari naar huis gebracht zouden worden”, vertelt Jeanne giechelend. En daar begon hun reis samen.

Huwelijk
Mari zat in die tijd nog steeds bij de Marine bij vliegveld Valkenburg vlakbij Leiden en was alleen in het weekend thuis. “Het was wel makkelijk. Doordeweeks kon ik met vriendinnen afspreken en in het weekend met Mari.” In 1969 waren de acht jaar van zijn contract voorbij en besloot Mari om niet bij te tekenen. “Ik solliciteerde eigenlijk op de bonnefooi bij Philips en werd meteen aangenomen. Daar werkte ik op de afdeling ontwikkeling beeldbuizen. Door mijn functie als vliegtuig metaalbewerker bij de Marine, konden zij mij goed gebruiken. In beeldbuizen zit heel veel ijzerwerk en daar ben ik in verder gegroeid en heb vervolgens nog 34 jaar bij Philips gewerkt.”

Mari en Jeanne trouwen op 12 augustus 1971 in de Heilig Hartkerk in Helmond. Mari was 25 jaar en Jeanne 23 jaar. Het eerste jaar woonden ze clandestien in Nuenen bij een boer. Jeanne bleef uiteindelijk altijd in de kledingbranche aan het werk. Hetzij nu in verschillende kantoorfuncties. “Onze box stond vroeger op de werktafel. Mijn vader was in die tijd nog kleermaker, de winkel kwam pas later in 1951.”

Een jaar later verhuisden ze naar het Kampje, nu de Vinken in Aarle-Rixtel. En al snel volgden hun drie zonen Bart (1973), Rob (1974) en Ruud (1977). Inmiddels zijn ze ook zes kleinkinderen rijker!

Tijd voor hobbies
De jaren vlogen voorbij en mooie herinneringen werden gemaakt. Zo bouwde Jeanne in de loop van de jaren een hecht crea bea clubje op: ‘De Frotters’. In 2003 mag Mari met de VROM eindelijk met pensioen. “Ik was toen 57 en had een geweldig mooi werkleven achter de rug.” Jeanne volgt een paar jaar later en het grote genieten kan beginnen. Zo hebben ze een seizoensplaats op een gezellige camping in Limburg waar ze in de zomer veel te vinden zijn. Een grote liefde van Mari is muziek. Jaren als drummer bij de Zwarte fanfare en de Oldtimers. Nu als invaldrummer bij verschillende orkesten in Laarbeek. Het is mooi om te zien hoe zorgzaam en sociaal zowel Mari en Jeanne zijn. “Een paar jaar na ons trouwen ontmoette ik Pastoor Tilman uit Eindhoven. Hij werd pastor in Aarle-Rixtel en hoorde bij een stichting die jaarlijks een zeilkamp organiseerde op de Loosdrechtse Plassen. Hij zocht vrijwilligers en ik heb mij aangemeld.” Het zeilkamp bestaat al meer dan 40 jaar en elk jaar gaan nog steeds jongens uit Laarbeek naar het zeilkamp. Na een paar jaar stroomde Jeanne ook in als kokkin. “We hebben prachtige herinneringen aan deze leuke zomers! Het sociale stuk erachter is gewoon heel mooi. En geloof het of niet, maar hier uit Laarbeek gingen zo’n 400 jongens zeilen!’

DeMooiLaarbeekKrant wenst Mari en Jeanne van de Kerkhof proficiat met hun 50-jarig huwelijk. Maak er een fijne dag van met de kinderen en kleinkinderen!