Afbeelding

Aanvragen mantelzorgwaardering 2021

Algemeen

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Ieder jaar in november zet de LEVgroep haar mantelzorgers dan ook extra in het zonnetje. Dit doen ze met de ‘mantelzorgbon’. Met deze bon kunnen mantelzorgers iets leuk kopen voor zichzelf bij lokale winkels. Je kunt de mantelzorgbon aanvragen vanaf 2 augustus t/m 15 oktober.

Je bent mantelzorger als je hulp biedt aan iemand in jouw omgeving. Niet omdat je een hulpverlenend beroep hebt, maar omdat je een (sociale) relatie met die persoon hebt. Zoals met een familielid, vriend of buren. Mantelzorg is meestal voor lange tijd en kan intensief zijn. Door deze hulp kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en meedoen aan de samenleving. De hulp gaat verder dan vrijwilligerswerk of de hulp die huisgenoten aan elkaar geven.

Wanneer kom je in aanmerking voor de waardering?
Als jij mantelzorger bent én minimaal 18 jaar oud bent, kom je mogelijk in aanmerking voor de waardering. Jonge mantelzorgers (onder de 18 jaar) krijgen een aparte waardering. Voorwaarde is wel dat de zorgvrager in de gemeente Laarbeek woont. De mantelzorger mag wél buiten Laarbeek wonen. Zowel de zorgvrager als de mantelzorger kan de mantelzorgbon aanvragen. Dit mogen er per zorgvrager maximaal drie zijn. Als je binnen je eigen gezin met meerdere mantelzorgers voor de zorgaanvrager zorgt dan verstrekt de LEVgroep één bon.

Hoe meld ik me aan?
Mantelzorgers of zorgvragers kunnen de mantelzorgwaardering ieder jaar opnieuw aanvragen. Heb je deze eerder aangevraagd, dan moet je dit nu opnieuw doen. De aanvraag kun je doen via de website van de gemeente Laarbeek vanaf 2 augustus tot 15 oktober www.laarbeek.nl/mantelzorgwaardering. In het inschrijfformulier kun je ook aangeven dat je informatie wilt ontvangen over mantelzorgondersteuning. Dit loopt via Mantelzorgondersteuning LEV Laarbeek. Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning kun je terecht bij Geert Lemmen, telefoon 0614904137, e-mail mantelzorglaarbeek@levgroep.nl.

Kun je je aanmelding niet via de website doen? Vanaf 2 augustus kun je een papieren inschrijfformulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (tijdens de normale openingstijden) of bij Steunpunt Mantelzorg LEV-Laarbeek, Otterweg 27, 5741 BC te Beek en Donk. De formulieren moeten uiterlijk op 15 oktober binnen zijn bij gemeente Laarbeek.

Let op: De mantelzorgbon van 2020 is nog geldig tot 31 oktober 2021. Vergeet u deze niet te besteden voor een waardering aan uzelf. Op de dag van de mantelzorg op 10 november zal de LEVgroep weer een feestelijke activiteit organiseren om de mantelzorgers in de schijnwerpers te zetten. Mantelzorgers die woonachtig zijn in de gemeente Laarbeek willen zij graag aan huis bezoeken. Wilt u dat ook? Geef dit dan door aan consulent mantelzorg LEV Geert Lemmen. Bovenstaand vindt u de contactgegevens.