Rini de Groot
Rini de Groot

Rini de Groot wint ‘Memoriaal wedstrijd’ ‘t Sluisje

Sport

Lieshout - De laatste wedstrijd van de zomercompetitie bij HSV ‘t Sluisje staat altijd in het teken van overleden leden van de laatste jaren of te wel de ‘Memoriaal wedstrijd’. Dit jaar werd het een verrassende winnaar die naadloos van tennisracket naar vishengel ging.

John Ramakers, Henk Coppens en Eric Blenckers waren de leden waar ze de laatste jaren door die ernstige ziekte afscheid van moesten nemen. Alledrie hebben ze veel voor de vereniging gedaan op verschillende manieren. John, die ook erelid was en de vrijwilligerspenning had gekregen, leek het erop of hij nog even zijn bulderende stem over de vijver liet gaan. Vijf minuten voor tijd barste het onweer los met een hevige stortbui. Zou in het straatje van John passen. 

De winnaar van deze wedstrijd kwam, als ze het toch over het weer hebben, als een klap bij heldere hemel. Rini de Groot was tot voor kort toeschouwer tijdens de wedstrijden en viste zelf als hij niet tenniste recreatief. Hij vroeg of hij mee mocht doen en dat mocht. Rini liet zich gelden. Hij werd opvolger van Eric de Groot en Bart v.d. Elzen.

De laatste zomeravondwedstrijd werd gewonnen door Teun v.d. Heuvel. De winnaar van de zomeravondcompetitie, het Lieshouts kampioenschap en de nog te vissen koningswedstrijden worden in oktober bekend gemaakt.

De nacht van 27-28 augustus is de finale van de nachtkarperwedstrijd en vanaf 3 september beginnen de Koningswedstrijden.