Afbeelding

IVN Laarbeek organiseert lezing Natuurwondertjes in vlinder- en insectenkastjes

Algemeen

Laarbeek - De lezingenreeks van IVN Laarbeek starten na de zomerstop weer op donderdag 16 september. De komende maanden zullen het nog steeds zoomlezingen zijn vanwege de 1,5 meter beperking, maar ze hopen in het nieuwe jaar weer gebruik te mogen maken van het vernieuwde clubgebouw.

Deze keer is Toon Gevers uit Nuenen bereid gevonden om iets te laten zien over natuurwondertjes die zich afspelen in zijn eigen rupsen- en insectenkastje. In het rupsenkastje over de verschillende stadia vlinder – ei – rups – pop van vlindersoorten, en in het insectenkastje over hoe verschillende bijen en wespensoorten zich voortplanten. Die gebeurtenissen zijn allemaal door hemzelf vastgelegd op foto- en filmcamera. De kastjes zijn ook door hemzelf gemaakt. 

De aanvang van deze digitale lezing begint net als bij de fysieke lezingen om 20.00 uur. Inloggen kan vanaf 19.45 uur. Iedereen kan aan deze avond meedoen door zich aan te melden via de website, zolang het maximum van 100 aanmeldingen niet is bereikt. U kunt zich voor deze interessante lezing opgeven via de website: https://www.ivn.nl/afdeling/laarbeek/activiteiten/lezing-natuurwondertjes-in-vlinder-en-insectenkastjes.