Runningteam  Laarbeek bij een eerdere deelname aan de Roparun
Runningteam Laarbeek bij een eerdere deelname aan de Roparun

De nacht van Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - U hebt vast en zeker wel eens gehoord van de Roparun, immers al dertien jaar lang neemt een team uit Laarbeek deel aan deze loop voor de Palliatieve zorg voor onder andere mensen met kanker. Roparun is de langste estafetteloop van de wereld en wordt normaal gesproken gehouden met Pinksteren, waarbij er gelopen wordt vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam, respectievelijk 520 of 560 km. Dit jaar is er vanwege corona besloten deze loop alleen in Nederland te houden middels een ronde door Zuid-Nederland (Limburg en Zuidoost-Brabant) met als start en finish Landgraaf. In de avond en nacht van 2 naar 3 oktober zal de alternatieve route van deze Roparun, Lieshout en Aarle-Rixtel passeren. Het Runningteam Laarbeek neemt hier ook aan deel.

Nu hebben zij, de gemeente Laarbeek, Runnersclub Lieshout en enkele oud-deelnemers van Runningteam Laarbeek het initiatief opgepakt om in Aarle-Rixtel een doorkomst evenement te organiseren voor de deelnemende teams. Dit zijn er ongeveer 186 en elk team bestaat uit ongeveer 20 personen. Er is een werkgroep Doorkomst Roparun opgericht en deze gaat dit evenement organiseren onder de noemer: ‘De nacht van Laarbeek’.

De teams zullen Laarbeek vanaf 21.30 uur in een tijdsbestek van ongeveer vijf tot zes uur passeren. Dat wil zeggen dat de helft van de teams vanaf Lieshout naar Aarle-Rixtel en dan naar Bakel gaat, en de andere helft vanuit Bakel naar Aarle-Rixtel en Lieshout en verder naar de Stad van Gerwen.

Samen met Jantine van Zanten- de Jongh (conferentiecentrum De Couwenbergh) gaan ze kijken hoe ze hier een mooi feest van kunnen maken. Er zullen enkele tenten geplaatst worden, van waaruit deelnemende teams verwelkomt zullen worden en er ook plaats is voor publiek. Ook wordt er gezorgd voor entertainment en muziek onder het genot van een glaasje bier of wat anders.

Aan alle aanwonenden van de route, en dat zijn in Aarle-Rixtel de Albers Pistoriusstraat, de Dorpsstraat en de Lieshoutseweg, en in Lieshout de Ribbiusstraat, Heuvel en de Molenstraat, zal middels een flyer gevraagd worden om de Nederlandse vlag uit te hangen en zo mogelijk een tuinkaars langs de weg te plaatsen, zodat het er feestelijk uitziet. Het precieze programma is nog niet bekend, maar houd deze krant in de gaten en dan blijft u prima op de hoogte.

U bent bij deze festiviteiten van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en om de vele teams aan te moedigen bij hun intentie geld in te zamelen voor de palliatieve zorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de volgende telefoonnummers: Hein Maas (06-39766701), Jan Dekkers (06-43970065), Mari van der Heijden (06-53353638), Frank Smits (06-53834050) of Willie Kluijtmans (06-14298854).

!