Van links naar rechts: Keet Wilbers, Fem Hanegraaf, Saar Greijmans en Annabelle Scharloo.
Van links naar rechts: Keet Wilbers, Fem Hanegraaf, Saar Greijmans en Annabelle Scharloo.

Zomercarnaval in Beek en Donk: een spetterende afsluiting van de zomervakantie

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Een spetterende afsluiting van de zomervakantie, wie wil dat nou niet? Vier jonge meiden gaan zorgen dat basisschoolleerlingen uit Beek en Donk van de groepen 5, 6, 7, en 8 op zondag 5 september een geweldige middag kunnen beleven. Zomercarnaval in Beek en Donk, georganiseerd door Saar, Fem, Keet en Annabelle.

Het begon met een klein idee, maar het is uitgegroeid tot een echt feest. De vier vriendinnen, leerlingen van basisschool ‘t Otterke in Beek en Donk, organiseren het ook nog eens zelf, met een klein beetje hulp van de papa’s en mama’s. “We vonden het heel jammer dat de carnaval dit jaar niet door kon gaan. Daarom willen we een zomercarnaval organiseren. Heel leuk om te doen, maar ook wel spannend”, vertellen de meiden tegen DeMooiLaarbeekKrant.

Ze gingen op bezoek bij burgemeester Frank van der Meijden, die vertelde hen wat wel en niet mogelijk was, in verband met de coronamaatregelen. “We wilden eigenlijk een optocht houden, maar volgens de burgemeester was het dan lastig voor mensen om afstand van elkaar te houden.” Waarom kan een feest dan wel? “Dat vroegen we ook aan de burgemeester. Hij zei dat daar (het feest wordt gehouden in De Dorpstuin in Beek en Donk, red), dan alleen kinderen zijn en de ouders hun kind dan alleen hoeven te brengen en ophalen.” 

En zo gaat het gebeuren dat op zondag 5 september van 14.00 tot 17.00 uur een groot zomercarnaval wordt gevierd in Beek en Donk. Kinderen die bij deze spetterende afsluiting van de zomervakantie willen zijn, kunnen zich eenvoudig aanmelden op de site zomercarnavalbeekendonk.nl. “De entree is maar 2,50 euro. Daarvoor krijgen de kinderen drinken, iets lekkers en een ‘megavet’ feest.”

Saar, Fem, Keet en Annabelle zijn nu nog druk bezig om te zorgen dat op 5 september De Dorpstuin wordt omgetoverd tot een heus zomercarnaval paradijs. “Die middag is er natuurlijk vooral veel muziek. The Partycrashers komen draaien en verder helpen sommige bedrijven uit de buurt mee om te zorgen dat het een vet feest wordt. Het moet die middag net zijn of je op het strand bent zodat we er een groot gezellig feest van kunnen maken, zoals we dat ook altijd met carnaval doen.” Aan enthousiasme geen gebrek, bij de vier jonge organisatoren. Ze denken aan alles, ook aan de aankleding van het terrein. “Van school mogen we carnavalsspullen lenen en ook van Villa Ananas mogen we spullen gebruiken. We hopen dat alle kinderen die komen, verkleed zijn. Dat is het leukste. En dat maakt niet uit of het carnavalskleding is of zomerse kleding. Samen willen we gewoon feesten met alle kinderen en genieten.”