Afbeelding

Verbazing bij organisatie Buurtbus Laarbeek over slecht openbaar vervoer

Algemeen

Laarbeek - Inmiddels rijden de buurtbussen weer via de normale route. Het verbaast de organisatie van Buurtbus Laarbeek echter dat er in het Eindhovens Dagblad een artikel stond dat er in Laarbeek, en dan vooral in Mariahout en Lieshout, geklaagd werd dat er slecht openbaar vervoer was. 

Door de vier Dorpsraden is er enkele jaren geleden geijverd voor het openbaar vervoer. Dit is er na veel inspanning gekomen. Eerst met een bus die via Mariahout, Beek en Donk, Lieshout, Aarle-Rixtel langs het ziekenhuis naar Helmond reed. Daarna werd door Hermes verzocht om met een tweede bus ook een route naar Nuenen te verzorgen. Nadat de benodigd chauffeurs geworven werden is ook deze bus met de route, Beek en Donk, Lieshout, Gerwen, Nuenen, opgestart. Ook zijn er verschillende overstapmogelijkheden op de buurtbussen richting Son en Breugel of richting Geldrop en de normale lijndienst bus naar Eindhoven. Als u langs de route woont en u staat aan de straat en steekt uw hand op als de buurtbus eraan komt, dan zal hij stoppen en u meenemen.

U ziet dus dat de klacht met betrekking tot het niet voldoende aanwezig zijn van het openbaar vervoer onjuist is. Misschien dat de reizigers niet goed op de hoogte zijn, maar u kunt altijd even op de site Buurtbus Laarbeek inloggen. Daar staat het laatste nieuws en de laatste aanpassingen aan de route.

De buurtbus rijdt vanaf 23 augustus voortaan twee keer naar de bushalte van het Elkerliek ziekenhuis. Dit betekent dat de bezoekers van het ziekenhuis niet meer hoeven in te stappen bij de bushalte van de Bachlaan, maar nu bij de halte aan de overzijde van het ziekenhuis. Het bestuur en de zeer gemotiveerde en vriendelijke chauffeurs, hopen u spoedig in een van de, voor corona aangepaste bussen, te mogen begroeten. Voor het rijden van de Buurtbus zijn zij dringend op zoek naar nieuwe vrijwillige mannelijke of vrouwelijk chauffeurs. Wilt u uw vrije tijd een zinvolle invulling geven, meld u dan aan bij ceesdekker@onsmail.nl.