Afbeelding

Het Klokhuis gaat weer van start

Onderwijs

Beek en Donk - De deur wordt weer van het slot gedraaid, en de eerste leerkrachten druppelen binnen om tafeltjes op de juiste plek te zetten en alle schriftjes klaar te leggen. Bijna zes weken zomervakantie zijn omgevlogen en over een paar dagen staan de kinderen alweer voor de schooldeur van het Klokhuis.

Maar voor dat het zo ver is moet er nog van alles gebeuren. Na een turbulent jaar waarin Corona en de bijhorende maatregelen regelmatig roet in het eten hebben gegooid, is iedereen er extra van doordrongen dat een goed begin het halve werk is! Leerkrachten maken samen afspraken en stellen regels op zodat iedereen weet hoe ze er samen een fijn jaar van kunnen maken waarin alle kinderen zich veilig voelen en optimaal tot leren komen. Regels over hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze zorg dragen voor de spullen, hoe ze zich gedragen in de klas tijdens de les, op de gang en ook tijdens het spelen op het plein. Alles om een duidelijke structuur neer te zetten waarin kinderen weten wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. De eerste weken op het Klokhuis draait het naast lezen, schrijven en rekenen om het neerzetten van die veilige sfeer en rustige werkstructuur. Elkaar leren kennen en ervaren hoe ze samen een fijne groep kunnen vormen. 

En wanneer iedereen een paar weken de tijd heeft gehad om aan elkaar en aan school te wennen, dan gaan ze met alle klassen de TOP-Groep-Tweedaagse draaien. Twee dagen die helemaal in het teken zullen staan van groepsvorming met als doel: samen een klas vormen waarin iedereen weet wat er van elkaar wordt verwacht, waarin je je veilig voelt en dus lekker in alle rust tot leren kunt komen op het Klokhuis. Ze hebben er weer zin in!