Afbeelding
Foto: Johan Maas

Geslaagde dagfietstocht Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Bij de Seniorenvereniging gingen op 19 augustus 34 personen in twee groepen vol goede moed per fiets op weg. Iedereen had er veel zin in ondanks het minder goede weer. 

Er was een prachtige route uitgezet die via Deurne (koffiestop bij Het Boerenhuis in Deurne met heerlijk gebak) naar de Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn leidde. Het is de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland en met ruim 30.000 doden tevens de grootste; erg indrukwekkend. Daarna genoot men van een heerlijke lunch bij Natuurpoort De Peel en via de palingkwekerij en rokerij De Rijpelaal nabij Bakel waar men een consumptie gebruikte, keerde men weer tevreden huiswaarts. Iedereen had er toen 65 kilometer op zitten. De hele tocht was erg goed georganiseerd en er waren gelukkig geen pechgevallen.

Seniorenvereniging Beek en Donk heeft nog diverse activiteiten voor de boeg deze maand. Op 8 september staat een introductie Nordic Walking op het programma. Op 14 september is er weer een inloop en op 16 september vindt er een educatieavond plaats in het Ontmoetingscentrum met als thema ‘Gezonde voeding en overgewicht’. Deze avond wordt verzorgd door de heer Kinders van de GGD en mede georganiseerd door de Stichting Kruiswerk en de LEVgroep. Meer informatie op www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.