Afbeelding
Foto: joost duppen

‘Weer of geen weer, het Beachevent gaat door’

Sport

Luid olifantengetetter klinkt uit de Dorpstuin. Het teken dat de wedstrijd is afgelopen. Zomerse muziek en het slaan op een bal, dat zijn de geluiden die je dit weekend hoorde op het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van Bedovo dat weer plaats vond in Beek en Donk. 

Beek en Donk - Het Beachevent Laarbeek is een evenement waar veel mensen op afkomen. “Het is de tweede keer dat het in de Dorpstuin wordt georganiseerd. Er doen 21 teams op zaterdag en 21 teams op zondag mee”, vertelt Manon van der Vliet. Zij zit in de PR-commissie van Bedovo en zorgt onder andere voor bekendheid van het evenement. Op zaterdag was ze te vinden met een camera in haar hand om een paar mooie actiefoto’s te maken. Naast de teams zelf zijn er ook toeschouwers te vinden, maar het zijn er niet zo veel als in andere jaren. 

Weer valt tegen
Dat heeft misschien wel te maken met het zomerse weer dat dit weekend, net zoals eigenlijk de hele zomer al, tegenvalt. Vooral op zondag was het een miezerige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. “Weer of geen weer, het Beachevent gaat door. Het is bovendien in het zand, dus volleyballen in de regen is goed te doen”, legt Bart Rovers, lid van de organisatie, uit. “We zijn blij dat we met dit evenement iets leuks kunnen organiseren voor de Laarbeekse gemeenschap. Er wordt gebuurt, mensen hebben lol, ze kunnen lekker sporten en naderhand genieten van een broodje hamburger. Veel mensen doen mee met een vriendenteam en het evenement is echt voor jong en oud. Onze oudste deelnemer is 74.”

“Zelfs onze slechtste speler wordt steeds beter”

Enthousiasme en gezelligheid
Een van de vele teams die meedoen is het team ‘van Hooff 0231’. Het zijn teamgenoten van een voetbalclub, maar een vriend bracht ze op de hoogte van dit evenement en het leek ze leuk om mee te doen. “We hebben drie keer gewonnen en naarmate de dag vordert, worden we steeds beter in het volleyballen.” Daar is het team ‘Bottle @styles’ het zeker mee eens. “Zelfs onze slechtste speler wordt steeds beter”, lachen ze. Beide teams vinden het evenement erg gezellig, maar “het begon wel heel vroeg”, aldus een teamlid van ‘Bottle @styles’. Team ‘de Zandlopers’ was een van de weinige teams op zaterdag die ‘geoefend’ waren. “Maar we moesten alleen maar tegen mensen die sneller en groter waren, dus we hebben maar drie keer gewonnen”, vertellen ze. Dat het ook dit jaar weer een gezellig dorpsevenement was, bleek op zondag toen er een ongeplande titanen-wedstrijd werd ingelast tussen de winnaars van de ongeoefende (team MooiLaarbeek Krant) en de geoefende poule (team BIERenCO) aan het einde van de dag. Weer of geen weer.

Afbeelding