Afbeelding
Foto: Eric Smeets

Goede training Running Team Laarbeek voor de Roparun

Sport

Laarbeek - Traditiegetrouw wordt er voor de Roparun een training afgewerkt in de omgeving van Berg en Dal. De start was in Ottersum, zodat men eerst een mooie vlakke aanloop had voordat de heuvels begonnen.

Omdat dit jaar de start van de Roparun in Landgraaf is en ook de finish op het Pinkpop terrein zal plaats vinden, moeten in Zuid-Limburg vele heuvels bedwongen worden. Niet alleen voor de lopers was dit een goede training, ook de fietsers konden zich al goed voorbereiden op de Zuid-Limburgse heuvels. 

De Nieuwe Holleweg was in het parcours opgenomen en dit zorgde bij sommige fietsers voor problemen. Het smalle klinkerweggetje achter de Sint Maartenkliniek bleek ook nu moeilijk te vinden. De Zevenheuvelenweg werd met een sneltreinvaart afgelegd. De route ging zelfs nog over een stukje Duits grondgebied. De ruim 52 kilometer werden in een gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur afgelegd. Bij de finish in Ottersum stond de soep en een drankje al klaar in Logement De Reiziger. Running Team Laarbeek is helemaal klaar voor de Roparun op 2 en 3 oktober, waarbij het in de nacht ook Laarbeek zal passeren.