De deelnemers aan het 49ste zeilkamp.
De deelnemers aan het 49ste zeilkamp.

49ste keer Zeilkamp Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Op zaterdag 21 augustus ging Zeilkamp Leerbeek voor de 49ste keer van start op het Holtus Eiland op de Loosdrechtse Plassen. Na een korte verkenning langs de eettent, de kampvuurplaats, de keuken en de staftent zochten de deelnemers een slaapplaats uit in de ‘Ome Jan’. 

Het kamp werd geopend, de bootindeling werd gemaakt en alle deelnemers sprongen vol enthousiasme met hun captain op de zeilboot met maar één doel: om de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Uiteraard werden ook de nodige spelactiviteiten georganiseerd, zoals een potje kwalleballen op het eiland Markus Pos, een zeilwedstrijd op de tweede en derde plas of een uitdagende eetchallenge met lange vingers, ovenwanten en slagroom. Aan het einde van de week werden de zeilexamens afgenomen, wat uiteindelijk resulteerde in 9 nieuwe bemanningsleden, 1 nieuwe stuurman en 2 nieuwe schippers.

De organisatie van Zeilkamp Laarbeek is trots op alle geslaagden en vooral de inzet van de captains die de deelnemers mee op sleeptouw namen. De organisatie dankt Groenexpo Bloem & Tuin en Biologisch fruitteeltbedrijf van Osch – Nonhebel voor het mogelijk maken voor Zeilkamp Laarbeek 2021 en dankzij scouting Aarle-Rixtel heeft men het Holtus Eiland wederom kunnen bevoorraden. Volgend jaar vindt Zeilkamp Laarbeek voor de 50ste keer plaats van 20 tot en met 27 augustus 2022. Dat belooft een speciale editie te worden. Wees er snel bij om jou deelname te bemachtigen en schrijf je in via www.zeilkamplaarbeek.nl. Meer beeldmateriaal is te vinden op Facebook (@Zeilkamplaarbeek) en Instagram (zeilkamp_laarbeek).