Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Zon, zand en… carnavalsmuziek?

Algemeen

Beek en Donk - Zon, zand en… carnavalsmuziek? Jazeker. Afgelopen zondag vond in de Dorpstuin in Beek en Donk het Zomercarnaval plaats. Een geweldig feest voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Toen carnaval dit jaar niet door kon gaan zoals iedereen had gehoopt, was de teleurstelling groot. Zo ook bij Saar, Keet, Fem en Annabelle uit Beek en Donk. Zij hadden gehoopt met hun medeklasgenoten van basisschool ‘t Otterke en andere leeftijdsgenoten een fantastische carnaval te beleven. Toen dat niet door bleek te gaan schreven ze een brief aan de burgemeester met de vraag of er toch niet nog iets georganiseerd kon worden. Niet veel later was het idee voor een zomercarnaval geboren. Na een hoop organisatiewerk en contact met Laarbeekse ondernemers kon dan afgelopen zondag eindelijk het feest plaatsvinden waar de meiden van gedroomd hadden.

Een en al zomer
Waarbij het met carnaval nog wel eens koud kan zijn, was het zondag het ultieme weer voor het zomercarnaval; de lucht was blauw, het was een aangename temperatuur en het zonnetje scheen. Nadat alle kinderen in hun meest zomerse outfit of in carnavalskleding gearriveerd waren, kregen ze allereerst een bandje. Daarna konden ze een bloemenkrans omhangen om volledig in de feeststemming te komen. Eenmaal binnen in de Dorpstuin was er het ultieme zomergevoel. Zo was er zand, koude drankjes, snoep en muziek. Na een opwarming van de Laarbeekse groep ‘the Partycrashers’ kon het feest losbarsten. Zo kon iedereen lekker chillen, spelen en zijn/haar dansmoves laten zien.

“Wij zijn super tevreden met het feest”

Onderscheiding
“Het was best veel werk, maar het is echt een tof feest geworden. Echt het vetste feest ever”, vertellen Saar, Keet, Fem en Annabelle. “Wij zijn naar de burgemeester geweest, hebben veel dingen bedacht en hebben ook posters gemaakt. Het is leuk om te zien dat er dan zoveel kinderen komen. Wij zijn super tevreden met het feest”, vertellen de meiden. Een hoop Laarbeekse ondernemers vonden het ook een goed idee en hielpen mee met de organisatie. Zo ontstond er al snel een feest voor Laarbeek door Laarbeek. Ook carnavalsverenging de Teugelders uit Beek en Donk hoorde van het feest. Zij vonden dat de meiden een onderscheiding verdienden. Zo kregen de meiden alle vier een medaille voor hun fantastische werk. De meiden mogen enorm trots zijn op wat ze hebben georganiseerd want alle  kinderen hebben enorm kunnen genieten van het Zomercarnaval.

Afbeelding
Afbeelding