Kermiskoning Bas van Pelt
Kermiskoning Bas van Pelt

Lieshouts gilde heeft kermiskoning

Algemeen

Lieshout - Een zonovergoten dag zou en is het geworden op maandag 6 september 2021. Die dag was het Sint Servatius Gilde na 1,5 jaar voor het eerst weer in de openbaarheid te zien toen zij voorafgaande aan het jaarlijkse ‘koningschieten’ door Lieshout trok. 

De gildebroeders droegen voor het eerst het nieuwe uniform. Na de coronacheck bij de gildebroeders en overige aan de stoet deelnemende gildeleden vertrok het gezelschap bij het paviljoen op het gildeterrein aan de Beemdkant om circa 10.00 uur bij de woning van het koningspaar Gerard en Henjo Verhoeven aan de Baverdestraat te kunnen zijn. Na een ‘welkomstborreltje’ en kort verblijf aldaar vertrok het gilde voor een rondgang door het dorp waarbij de terrassen van de plaatselijk horeca niet werden overgeslagen. Na de goed verzorgde brunch bij café-zaal De Koekoek ging het gezelschap naar het gildeterrein om daar na lange tijd weer eens langer samen te kunnen zijn. 

Onder het motto ‘verbroederen met een onderlinge schietwedstrijd’ werd die middag geschoten voor de titel ‘kermiskoning in een bijzonder seizoen 2021-2022’. Na een enerverende wedstrijd ging Bas van Pelt met het zilveren schildje en de eeuwige roem strijken. Bij het 199e schot haalde hij de vogel naar beneden en kon hij deze begeerde en bijzondere titel op zijn CV bijschrijven. Hierna mochten de overige gildeleden op de puist ‘prijsschieten’. De winnaars waren Anny Vorstenbosch-Kuijpers, José van Pelt-Verhees, Laura Steegs-de Louw, Harry van de Weijer en Betsie Kuijpers-de Groot. Omstreeks 20.00 uur was alles weer opgeruimd en kwam een einde aan een geslaagde dag.