Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Kermis Lieshout weer een groot succes

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - De kermis in Lieshout is elk jaar een feest. Jammer genoeg met uitzondering van vorig jaar, toen de kermis vanwege Corona niet door kon gaan. Dit jaar kon je gelukkig vanaf 4 september weer vier dagen genieten van de gezelligheid en activiteiten op een kermis, zoals een heerlijke suikerspin en een rondje in de botsauto’s.

Het is erg gezellig en druk op de kermis. Daarvoor moeten ook de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Bij aankomst zie je al meteen dat er meer dranghekken en beveiliging staan dan voorgaande jaren om alles en iedereen in de gaten en in toom te houden. Een man van de beveiliging vertelt dat het een stuk lastiger is met de speciale coronaregels dan zonder deze regels. Hij wordt vaak naar kermissen gestuurd om te beveiligen, waardoor hij ook de verschillen ziet tussen vele gemeentes. Bijvoorbeeld dat hij op de ene kermis moet tellen hoeveel mensen er binnen zijn of dat er sensoren hangen die dat meten. Terwijl hij op andere kermissen geen hoeveelheid personen bij hoeft te houden. Dit laatste is het geval op de kermis in Lieshout, omdat het erg klein is vergeleken met andere kermissen waardoor je een goed overzicht hebt van hoeveel mensen er binnen zijn. 

Dat betekent echter niet dat hij niks hoeft te doen. Hij vertelt dat hij namelijk ook moet kijken naar verdachte activiteiten en personen. Hij moet tevens ook ingrijpen als er een conflict ontstaat tussen de kermisgangers, wat volgens zijn zeggen met regelmaat gebeurt. Er zijn per kermis vaak ook nog specifieke maatregelen die hij moet handhaven. Op de kermis in Lieshout geldt bijvoorbeeld een alcohol- en drugsverbod. De attractie eigenaren hebben zelf ook voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij de rups koop je bijvoorbeeld je muntje, ga je zitten en komt de eigenaar de muntjes met een visnetje ophalen zodat er zo veel mogelijk afstand wordt gehouden. Bij de schiettent staat een desinfectiespray waarmee je je geweer kan desinfecteren.

Kermissen dit jaar
Er hangt een erg leuke sfeer met veel muziek en lachende mensen. Zeker een aanrader om langs te gaan. Jammer genoeg is de kermis in Lieshout intussen al afgelopen, maar komt er in Laarbeek nog een kermis aan dit jaar. Die start op vrijdag 10 september in Beek en Donk.