VIDEO

Spannende ontknoping in aantocht bij Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - Het Perfecte Plaatje Laarbeek nadert langzaamaan de ontknoping van deze eerste editie. Anders dan normaal hadden de deelnemers deze ronde meer tijd én verviel deze ronde één belangrijke voorwaarde; de foto’s hoefden niet binnen Laarbeek gemaakt te worden.

Medio juli kregen ze al de nieuwe opdrachten uitgedeeld. ‘Maak een kaart’ was één van de twee opdrachten. De kandidaten konden hier een vrije invulling aan geven. Ansichtkaart, wenskaart, rouwkaart… alles was toegestaan. Zo werden er o.a. mooie vakantiekiekjes gemaakt in Oostenrijk en Italië. Andere deelnemers kozen voor een rouwkaart of ander soort kaart.

De tweede opdracht was een kunstzinnige. ‘Abstract met een titel’ werd er medegedeeld door juryleden Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen. “De foto mag geen weergave zijn van de werkelijkheid. De bedoeling is dat je een nieuwe werkelijkheid gaat creëren. Ook de titel moet weg zijn van de werkelijkheid”, zo vertelde Liesbeth in het instructiefilmpje voor de deelnemers. Het ontbrak bij de kandidaten zeker niet aan creativiteit. Benieuwd naar alle foto’s van deze opdrachten? Bekijk ze op www.mooilaarbeek.nl.

Live-opdracht
Tijdens de laatste rondes zullen de kandidaten nog meer uitgedaagd worden. Zo is er tijdens ronde 8 een live-opdracht. De kandidaten verzamelen samen op de Beek en Donkse kermis, waar ze van Joost Duppen uitleg zullen krijgen. Hierna hebben ze ca. 1,5 uur de tijd om foto’s te maken.

De 'koffietijd-kaart' van Debbie Kweens
De kaart van Jeroen Segers kreeg de meeste stemmen van de lezer