Afbeelding
Foto: Danny van Schijndel

‘Unmute Us’; ook organisatie WiSH Outdoor neemt deel aan demonstratie

Algemeen Coronavirus

Laarbeek/Eindhoven - Duizenden mensen zijn in Eindhoven om op te komen voor de Nederlandse evenementenbranche, die al ruim anderhalf jaar stil ligt. Ook de organisatie van WiSH Outdoor neemt deel aan deze protestmars. In tien verschillende Nederlandse steden wordt er vandaag gedemonstreerd. Er heerst vooral een gezellige sfeer. Er zijn geluidswagens aanwezig, waaronder ook een vrachtwagen van TMB Transport uit Beek en Donk. 

Op de site van Unmute Us is te lezen: “We moeten opkomen voor de Nederlandse evenementenbranche die al ruim anderhalf jaar stil ligt. Voor alle 101.000 mensen die hierin werkzaam zijn én haar vele bezoekers. We moeten strijden voor alle jongvolwassenen die momenteel psychische problemen ervaren. Voor onze bezoekers die ons nodig hebben om te ontladen van de dagelijkse structuur, om zichzelf te kunnen zijn binnen de veilige omgeving die wij samen creëren, om de zorgen even te kunnen vergeten. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken. Want perspectief hebben we nog steeds niet.

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft de evenementenbranche geluisterd. We hebben aangehoord en ingestemd. Niet alleen jongeren maar iedereen. Met veel geduld hebben we gewacht, en gewacht en gewacht. Maar het kabinet hield ons op mute. Daarom zijn we op 21 augustus de straat op gegaan tegen het willekeurige beleid en om te vechten voor heropening van de evenementensector op volledige capaciteit. Ondanks het gigantische succes met ruim 70.000 demonstranten bleef het oorverdovend stil in Den Haag.

Daarom organiseren we op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars in 10 steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

We stoppen niet voordat we gehoord worden. De boodschap: Stop de willekeur en laat ons open gaan!”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding