Het scoreboekje van scheidsrechter Johan van der Kuijlen
Het scoreboekje van scheidsrechter Johan van der Kuijlen Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Hoe dan?! Sparta’25 10 - ELI 3 eindigt in 0-55

Sport Sport

Beek en Donk – Op een ‘achterafveldje’ van voetbalvereniging Sparta’25 werd zondagochtend 12 september om 10.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Sparta’25 10 – ELI 3. Op zich niet zo bijzonder, gezien er wekelijks duizenden wedstrijden zijn in het amateurvoetbal. De uitslag doet de wenkbrauwen echter wel fronsen; ELI versloeg de Beek en Donkse buurman met maar liefst 0-55. 

‘Gaat het om een grap of een verkeerd ingevuld wedstrijdformulier?’ Die vraag stelde DeMooiLaarbeekKrant aan de dienstdoende scheidsrechter Johan van der Kuijlen uit Beek en Donk. “Nee, het is zeker geen grap”, vertelt Johan lachend. “Mijn pols is overbelast van het turven van alle goals in mijn boekje…”

De scheidsrechter zag er de humor na afloop wel van in. “Die jongens van Sparta 10 hebben een nieuw team en zijn allemaal nog jong. Ze hadden geen wissels en na 5 minuten spelen stond het al 0-3. Er zat niet veel voetbal in, maar met de rust viel het nog mee, toen stond het 0-20”, aldus Johan. Buiten het fluiten voor het begin, rust- en eindsignaal, moest hij ook een keer op zijn fluit blazen voor buitenspel aan ELI-zijde en een overtreding. “Het ging er vriendschappelijk aan toe, de jongens van Sparta raakten niet gefrustreerd, zij waren tijdens de wedstrijd meer bezig met de derde helft, dat was dan ook meteen hun beste helft. De spelers van ELI wisten tijdens de wedstrijd ook niet zo goed wat ze ermee aan moesten. Ik heb tegen ze gezegd dat ze misschien wel in het nieuws komen als ze een heel hoge score neerzetten.”

55 goals in 90 minuten speeltijd. Gemiddeld genomen was het dus iedere 98 seconden raak. Johan weet het zeker: “Ik heb gegarandeerd goed geteld. Als ze bij ELI echt goed hun best hadden gedaan, was het wel 0-80 geworden”, lacht Johan.