Adri Donkers
Adri Donkers Foto: Joost Duppen

Koninklijke onderscheiding voor Adri Donkers

Algemeen

Aarle-Rixtel - Adri Donkers uit Aarle-Rixtel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Frank van der Meijden reikte op zondag 12 september de Koninklijke onderscheiding uit. 

Adri Donkers kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor Toer Sportclub Aan de Wielen en voor Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat. Het uitreikmoment was aan het einde van de meerdaagse jubileumtoertocht van Aan de Wielen die mede door hem was georganiseerd.

Adri Donkers is al vanaf 1996 actief voor Tour Sportclub Aan de Wielen. Als lid van de toertochtencommissie organiseert hij de wekelijkse fietstochten en de jaarlijkse fietsweekenden. Hij had een grote hand in het organiseren van de grote jubileumtochten in 1996, 2011, 2016 en 2021. Ook zorgde hij ervoor dat er mooie nieuwe tenues kwamen voor het 50-jarige jubileum van de vereniging in 2021.

Sinds 2013 is hij bij Aan de Wielen zijn taken gaan uitbreiden met een bestuursfunctie. Zo is hij penningmeester, ledenadministrateur en contactpersoon leden. Adri voerde onder andere een nieuw registratiesysteem in voor de ledenadministratie.

Hij zette zich ook nog in voor een andere vereniging, namelijk Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat. Van 1997 tot 2015 was hij daar actief als penningmeester van de jeugdafdeling de Gele Kielen (tegenwoordig bekend als Jong Ganzegat). Hij organiseerde vele activiteiten voor de jeugd en filmde en monteerde kletsavonden. Ook heeft hij een nieuwe financiële administratie en brandveiligheidsplan opgesteld voor de jeugdavonden.