Doelpuntenmaker Tim Barten
Doelpuntenmaker Tim Barten Foto:

VV Mariahout speelt gelijk tegen Boerdonk

Sport

Mariahout - De bekerwedstrijd van VV Mariahout tegen Boerdonk was de eerste officiële thuiswedstrijd met publiek sinds lange tijd. Onder het genot van een lekker zonnetje kon het publiek eindelijk weer genieten van een enerverende wedstrijd. Mariahout was de betere ploeg, maar Boerdonk wist op wilskracht een gelijkspel af te dwingen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van de echtgenote van de sponsor van Boerdonk. Als gevolg van enkele blessures trad Mariahout aan met nieuwkomers Ties Scheepers (keeper) en Luciano Deben in de basis. Beide spelers lieten een goede indruk na. In de beginfase van de wedstrijd was er veel balverlies, maar in de 11e minuut wist Tim Barten bijna te profiteren toen de keeper de bal los liet. In de 25e minuut schoot David van Rossum net naast, maar 1 minuut later kwam Mariahout toch op voorsprong. Noah van Rossum nam de bal aan op de borst en verlengde de bal direct naar Tim Barten. Alleen voor de keeper ronde Tim beheerst af: 1-0.

In de 34e minuut schoot Boerdonk de bal na een snelle uitbraak voorlangs, maar 1 minuut later was het Mariahout dat wederom wist te scoren. Noah van Rossum speelde Danny van de Laar aan aan de rechterkant van het zestienmetergebied, waarna Danny de bal schitterend in de linkerbovenhoek krulde: 2-0. In de 44e minuut wist Ties Scheepers redding te brengen na een snelle uitbraak van Boerdonk, maar in de laatste minuut voor rust kreeg Boerdonk een penalty na een onschuldige botsing van de keeper. Roy Neuteboom profiteerde van dit buitenkansje en schoot de bal beheerst in de linkerhoek: 2-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld; Mariahout was de betere ploeg en drong Boerdonk terug op eigen helft. Boerdonk probeerde via lange ballen gevaar te stichten. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in de gelijkmaker. De spits van Boerdonk ontsnapte aan de buitenspelval en na een redding van de keeper in tweede instantie te scoren: 2-2. In het restant van de wedstrijd bleef Mariahout vol op de aanval spelen, wat resulteerde in grote kansen voor Tim Barten, Haike van der Burgt, Rob Wagemans, Chiel van Wanrooij en David van Rossum, maar geen van allen wist de sterk keepende Guus van Dommelen te passeren.

Komende zondag speelt Mariahout de laatste bekerwedstrijd thuis tegen SCMH uit Mariaheide, aanvang 14.00 uur.