Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Eindelijk weer kermis Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk – Geschreeuw van mensen om boven de verschillende soorten muziek uit te komen met vrolijk blinkende lichtjes op de achtergrond; de typische gezelligheid van de kermis vulde het Piet van Thielplein dit afgelopen weekend. Na twee jaar weer terug van weggeweest kwamen daar vanzelfsprekend veel mensen op af. 

Van 10 tot 14 september stond de kermis van Beek en Donk op het plein en iedere dag was het gevuld met lachende kinderen en fanatieke winnaars. Net zoals op de kermis in Lieshout de week ervoor stonden er hekken om de kermis heen met daarin beveiliging in blauwe jassen. Dit was niet alleen om je te verwelkomen en je een fijne avond te wensen, want we kunnen de coronaregels niet vergeten en veiligheid staat daarbij voorop. “We hebben nog nergens in hoeven grijpen, maar als dat nodig is staan we er klaar voor”, vertelt iemand van de beveiliging. Zij grijpen in als het té druk wordt op het plein, maar ook als er ruzies ontstaan én ze helpen om de kermis te sluiten. In tegenstelling tot voorgaande jaren moest de kermis dit jaar namelijk om 22.00 uur sluiten. 

Voor ieder wat wils
Op de Beek en Donkse kermis was er voor ieder wat wils. Voor de kleine kermisgangers was er bijvoorbeeld een autobaan, voor de grote enthousiastelingen de botsauto’s en voor de serieuze waaghalzen was er de Tornado. Ook kon men zich te goed doen aan al het suikerwerk en natuurlijk de oliebollen. En waar de kermis begon met de typisch Nederlandse viskraam, eindigde deze met een overheerlijk Aziatisch loempiakraampje. Daarom waren er ook dit jaar weer mensen van verschillende leeftijden en uit alle kernen van Laarbeek op deze kermis aanwezig om prijzen te winnen, lekker te snoepen of gewoon te genieten. Met de drukte viel het gelukkig mee. In het weekend werd het maximale aantal bezoekers dat vooraf was bepaald niet bereikt. De sfeer was desondanks geweldig.

Volgend jaar weer
Samen met de kermis in Lieshout waren dit de enige kermissen die dit jaar in Laarbeek plaatsvonden, maar dat heeft de pret zeker niet weten te bederven. Sterker nog, iedereen was dit jaar dubbel zo enthousiast en vastberaden om de gemiste pret van vorig jaar in te halen. Volgend jaar wordt het weer duimen voor kermissen in alle vier de dorpen zodat we de pret kunnen verdubbelen. Ook al wordt dat een hele opgave na deze dagen in Beek en Donk.

Klik hier voor de foto’s.