De zes overgebleven kandidaten van Het Perfecte Plaatje Laarbeek, vlnr: Debbie Kweens, Peter van den Broek, Jeroen Segers, Olaf Kerkhof, Rob van Kaathoven en Frans Beniers
De zes overgebleven kandidaten van Het Perfecte Plaatje Laarbeek, vlnr: Debbie Kweens, Peter van den Broek, Jeroen Segers, Olaf Kerkhof, Rob van Kaathoven en Frans Beniers Foto: Joost Duppen

Fotografen strijden op de kermis voor finaleplaatsen

Algemeen

Beek en Donk - Wie maandagavond op de Beek en Donkse kermis was, kon het haast niet ontgaan zijn. De zes overgebleven kandidaten van Het Perfecte Plaatje Laarbeek hadden voor het eerst een ‘live-opdracht’, welke bestond uit het maken van een drieluik op de kermis in Beek en Donk.

Na instructies van jurylid Joost Duppen, die zelf ook aanwezig was om foto’s te maken, gingen de kandidaten aan de slag. Waar ze normaal een week de tijd hebben voor een opdracht, was dat nu beperkt tot 1,5 uur. Tussen 19.00 en 20.30 uur moesten de foto’s gemaakt worden. Om de fotografen extra uit te dagen mochten ze alleen gebruik maken van een brandpuntsafstand van 35mm, welke veelal wordt gebruikt bij straatfotografie. 

Eenvoudig was het allemaal niet. Veel verschillende kleuren lichten, veel beweging en dan begint het ook nog eens donker te worden omstreeks 19.45 uur. Het fotograferen van mensen op een evenement was voor de meeste kandidaten dan ook wel een pittige uitdaging. Sommige kandidaten waren goed aan het regisseren. Even een botsauto op de kant laten knallen of wat extra actie bij de boksbal, alles werd vastgelegd op camera. Ook kregen ze veel leuke aanspraak tijdens het maken van de foto’s.

Na anderhalf uur zwoegen werd er afgesloten met een grote zak oliebollen. Het fotograferen zit erop. Nu nog de nabewerking... Deze week worden de drieluiken van de zes kandidaten gepubliceerd op www.mooilaarbeek.nl en onze social media kanalen. Een week later volgt de jurybeoordeling.