Introductie nordic walking, op de voorgrond Henk Berkers.
Introductie nordic walking, op de voorgrond Henk Berkers.

Workshop nordic walking gestart bij Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk is op 8 september gestart met een workshop nordic walking onder leiding van Henk Berkers. Deze verzorgt ook de wandelingen op maandag- en donderdagmorgen (met vertrek vanaf de Waterpoort). De seniorenvereniging heeft hem gevraagd vanwege zijn jarenlange ervaring op dit gebied. In het restaurant van de Waterpoort werd de aftrap gegeven door voorzitter Mariette Frijters.

Hierna kon Henk beginnen aan het theoretische gedeelte van de workshop. Om deze sport goed te kunnen beoefenen moet vooraf namelijk een goede uitleg worden gegeven omdat de juiste techniek aangeleerd dient te worden. Dit was ook het doel van deze eerste bijeenkomst. Dat is namelijk belangrijk omdat je dan het meeste profijt hebt van het lopen met stokken, oftewel ‘poles’ genoemd. Ook goede wandelschoenen en de juiste kleding kwamen aan bod. Er waren maar liefst veertien deelnemers aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon Henk zijn uitleg geven die via een PowerPointpresentatie werd ondersteund.

De eerstvolgende weken worden alle deelnemers op de woensdagochtend om 10.00 uur verwacht bij het gebouwtje van de Heemkundekring bij de Muziektuin. Dan begint het echte werk. De verwachting is dat het aantal lessen ongeveer vier zal zijn. Daarna hopen ze dat een aantal deelnemers op vrijwillige basis verder wil gaan met wekelijkse wandelingen. Mocht u geïnteresseerd zijn, kijk dan even op www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.