Afbeelding

Picknick Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - Eindelijk mochten ze weer, de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem Mariahout. Na anderhalf jaar geen enkele bijeenkomst te hebben gehad vanwege corona, was het op woensdag 8 september weer volle bak.

Die dag was er een picknick georganiseerd in de tuin van hun vertrouwde locatie. De dag werd, onder een stralend zonnige hemel, om 10.30 uur begonnen met koffie, thee en een overheerlijk gebakje. Daarna nam de voorzitter het woord. Uiteraard heette ze iedereen van harte welkom, maar memoreerde ze ook aan de gasten die de club in de tussentijd ontvallen zijn, vrijwilligers die gestopt zijn of van gast naar vrijwilliger zijn geswitcht. Dat laatste is een heel moeilijke stap, getuigde de desbetreffende vrijwilliger. Haar moed om die stap te nemen werd door iedereen terecht enorm geprezen.

Na de toespraak werd er volop bijgekletst. Om 12.00 uur kwam er een frietwagen voorgereden waar iedereen kon krijgen wat hij of zij wilde. Friet en snacks vonden gretig aftrek, want wat een feest was het om weer eens gezamenlijk te kunnen eten. De middag werd doorgebracht met spelletjes en het doornemen van de antwoorden op de quiz die in coronatijd door velen was ingevuld en ingeleverd. Er was ook nog een jubilaris. Dat was mevrouw Jo van Uden. Ze wist meteen dat er iets bijzonders aan de hand was toen haar dochters ineens op kwamen dagen. Jo is gehuldigd met een plaquette, Zonnebloemspeld en een flinke bos welverdiende bloemen omdat ze inmiddels al vijfentwintig jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem Mariahout. En hoe! De reeks werkzaamheden waaraan de voorzitter memoreerde, was bijna eindeloos. Evenals het aantal deelnemers dat Jo in al die jaren bezocht heeft. Rond de klok van 15.00 uur werd er afscheid genomen.

Afbeelding