Afbeelding
Foto: Jan Jansen

Prinsjesdag CV de Heikneuters in het teken van impuls leefbaarheid Mariahout

Algemeen

Mariahout - Carnavalsvereniging de Heikneuters uit Mariahout viert volgens traditie Prinsjesdag mee met de Oranje Hoogheden, maar wel op geheel eigen wijze. Het ophalen van herinneringen samen met het Prinsenpaar, alle ex-Prinsenparen, Raad van Elf leden, de Hoge Raad en het bestuur staan uiteraard centraal. Daarnaast streeft de organisatie van deze mooie dag ernaar om ook op maatschappelijk vlak iets te betekenen.

Thuisbasis Mariahout, in carnavalstermen beter bekend als ’t Heidurp, staat op dinsdag 21 september centraal. De eens zo bruisende en in wijde omtrek bekende zuidelijke entree van Mariahout is in rap tempo aan het verpauperen. Waar voorheen de horeca hoogtij vierde, is de weg voor een wildgroei aan allerlei soorten onkruid vrij gemaakt met het sluiten van diezelfde horeca. Wie in het donker Mariahout binnenrijdt wacht geen warm ontvangst met feestelijke verlichting, maar een donkere en trieste aanblik van de eens zo prominent aanwezige gezelligheid.

CV de Heikneuters ziet dit met lede ogen aan en net als veel dorpsgenoten missen ze de gezellige terrassen en de horeca waarin ze voorheen menig Carnavalsfeest hebben gevierd. Om de Mariahoutse leefbaarheid en aanblik een broodnodige impuls te geven staat de middagactiviteit op Prinsjesdag volledig in het teken van het opknappen van de omgeving van de Wok en De Pelgrim. De focus ligt op het verwijderen van onkruid en het optimaliseren van de gevels om de panden te voorzien van een nette en prettige uitstraling.

Een gedeelde droom van menig Mariahoutenaar is de heropening van De Pelgrim. Het zou mooi zijn als deze dag, samen met de overige initiatieven die momenteel ontplooid worden, daaraan een vernieuwd impuls geven.