Afbeelding
Foto: Martin Prick

Laarbeekse ‘vriendenbrouwerij’ stopt ermee; Is het laatste biertje Laarbeeks Blond gebrouwen?

Algemeen

Laarbeek – Zeven jaar geleden kopte DeMooiLaarbeekKrant dat met ‘Brouwsel B13’ een nieuw Laarbeeks biertje was geboren, gebrouwd door zes kameraden. Inmiddels is deze lokale brouwerij – vooral bekend van ‘hun Laarbeeks Blond’ een begrip in Laarbeek en omstreken. Maar hieraan dreigt een einde te komen. De heren vinden hun uit de hand gelopen hobby mooi geweest en willen ermee stoppen. 

“Het zou doodzonde zijn als dit het einde van Brouwerij Laarbeek betekent”, vertelt mede-eigenaar Robin Janssens. “Daarom zijn we op zoek naar ondernemers, inwoners of verenigingen die dit over willen nemen. Wij brouwen alles zelf. We beschikken over een 1000 liter installatie. Een geweldig proces om mee bezig te zijn! Als het over de overname gaat, zijn alle opties bespreekbaar; we hebben maar één wens. Dat is dat het door Laarbekenaren wordt overgenomen.”

Maar … dat is niet het enige
Brouwerij Laarbeek zit al sinds het begin gevestigd in de Klokkengieterij in Aarle-Rixtel. Een prachtige locatie waar zij met veel plezier hun bier brouwen en waar ook al menig festival is georganiseerd om mensen te laten zien hoe en wat zij daar doen. Maar voor de Klokkengieterij liggen andere plannen op tafel: er komt woningbouw. Dat betekent dat Brouwerij Laarbeek op zoek moet naar een nieuwe locatie. Het was voor de heren hét moment om te beslissen ermee te willen stoppen.

Ben of ken jij dé nieuwe bierbrouwer van Laarbeek?
Natuurlijk willen de heren dat Brouwerij Laarbeek wordt overgenomen en dat er een nieuwe locatie wordt gevonden. Het zou toch zonde zijn als de regionale horeca het immens populaire Laarbeeks Blond niet meer kan voorschotelen. “Dus heb jij interesse in bierbrouwen? Dat kan alleen, met een club vrienden, met een vereniging, of wat dan ook. Iedereen mag met ons komen praten. Onze grootste wens is dat Brouwerij Laarbeek niet verloren gaat!”, aldus Robin, die namens zijn andere compagnons het woord doet.

Is het laatste biertje van Brouwerij Laarbeek volgens jou nog niet getapt? Neem dan voor meer informatie of ideeën contact op met Robin via 06-20495670. Proost!

!