Flamingo’s wint na spannende slotfase

Sport

Mariahout - Zondag 19 september is Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, afgereisd naar Neerkant om daar een wedstrijd te spelen tegen Arcades 1. Om het goede gevoel na de gewonnen wedstrijd van vorige week vast te houden was het belangrijk om ook deze wedstrijd te winnen en de twee punten mee naar Mariahout te nemen.

Flamingo’s kwam verdedigend sterk uit de startblokken. Er werd goed verdedigd en Arcades moest erg zoeken naar ruimtes, die ze eigenlijk niet kregen. Arcades moest het hebben van de kleine fouten die Flamingo’s maakte, maar maakte daardoor wel de openingstreffer. Ada Kornuijt scoorde de gelijkmaker, terwijl het team zoekende was naar het oplossen van de verdedigende tactiek van Arcades. Hierna sloeg Arcades een gat van drie doelpunten. Flamingo’s rondde jammer genoeg haar kansen niet genoeg af en daardoor kon Arcades telkens op een voorsprong blijven van twee of drie doelpunten. Beide teams gingen rusten met een 5-3 tussenstand.

Flamingo’s kwam vol vertrouwen uit de rust. Ze hadden er veel vertrouwen in dat ze, ondanks de achterstand, de twee punten mee naar Mariahout zouden nemen. Flamingo’s startte daardoor weer fel, maar Arcades had hun verdedigende tactiek aangepast en het tempo in de wedstrijd daalde. Aan de kant van Arcades werd er minder sterk aangevallen, zij wisten niet hoe ze onder de verdedigende druk van Flamingo’s uit moesten komen. Flamingo’s ging hierna wat anders verdedigen, maar Arcades dacht de winst in handen te hebben en speelden alleen nog maar rond. Zij waren niet meer zoekende naar een kans. Met nog ongeveer een kwartier te spelen leidde Neeltje Berkvens de eindsprint van Flamingo’s in, waarna mede door doelpunten van Rosa Maas en Vera Leenders de stand weer gelijk stond op 7-7. Arcades wist hierna in de laatste vijf minuten nog een keer de voorsprong te pakken en wilde toen het tijdrekken van daarvoor weer oppakken, maar dat liet Flamingo’s niet meer gebeuren. Flamingo’s straalde nog steeds vertrouwen uit, en mede door dat vertrouwen, maar ook door het goede samenspel kon Vera Leenders de gelijkmaker binnen schieten. Gelukkig voor de meiden van Flamingo’s wist Elja Maas in de laatste minuut het winnende doelpunt, 8-9, te maken. Een welverdiende winst voor Flamingo’s wat de gehele wedstrijd de betere partij was.

Flamingo’s 2 wist, door met 7-10 te winnen van VMS’21 4 uit Schijndel, de eerste punten van de competitie binnen te slepen. Zondag 26 september speelt Flamingo’s 2 om 11.00 uur tegen Flash 2 en Flamingo’s 1 om 12.30 uur tegen BMC 1 in Mariahout.