Een duel om de bal. Links Joost van der Tol, rechts Aaron Hurkx, op de rug Mart Bekkers(2) en Lex Hollanders (4)
Een duel om de bal. Links Joost van der Tol, rechts Aaron Hurkx, op de rug Mart Bekkers(2) en Lex Hollanders (4) Foto:

ELI start competitie uit tegen EMK

Sport

Lieshout - Na bijna een jaar zonder competitiewedstrijden begint ELI zondag de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen EMK uit Nuenen. Hiermee treft ELI een ploeg, waartegen ELI in het voorjaar van 2020 nog met 2-1 aan het kortste eind trok. 

De Lieshoutse ploeg stond destijds afgetekend op de laatste plaats en degradatie naar de 5e klasse dreigde. Door de komst van een aantal spelers zijn de verwachtingen voor dit seizoen een stuk naar boven bijgesteld. Velen gaan uit van een plek in de middenmoot of subtop. ELI kende namelijk een goede voorbereiding en werd voor het eerst in jaren groepswinnaar in de eerste ronde van de KNVB-beker. Het team van Michael Thijs, die de selectie voor het vierde seizoen onder zijn hoede heeft, versloeg zondag op eigen veld SV Brandevoort met 3-1, na een 2-0 voorsprong bij rust. De doelpunten kwamen van nieuweling Danny de Koning, Robbert Neilen en de op het oude honk teruggekeerde Jaccy van den Enden.

De Lieshoutenaren treffen dit nieuwe seizoen dezelfde tegenstanders als vorig jaar. Dat betekent ontmoetingen met een flink aantal clubs uit de regio Eindhoven, naast ploegen uit de omringende dorpen als RKGSV, VOW, WEC en Boskant. De derby tegen Mariahout is wel op de kalender blijven staan. De wedstrijd tegen EMK begint zondag om 14.30 uur.