De goed keepende Martijn Verbakel stompt de bal weg
De goed keepende Martijn Verbakel stompt de bal weg Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV’33 slaat toe in slotfase

Sport

Aarle-Rixtel - ASV’33 is in de bekercompetitie ongeslagen gebleven. Na gelijke spelen tegen Mariahout en SCMH werd Boerdonk uit met 0-3 verslagen.

ASV’33 was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het spel voltrok zich op de helft van Boerdonk, dat bewust inzakte. Tot echt grote kansen voor de roodwitten leidde dit in het eerste half uur echter niet. Opmerkelijk was de rode kaart voor ASV-spits Mees van Roij. Voor het publiek was het niet duidelijk waarom, maar de scheidsrechter stuurde hem resoluut van het veld na een botsing met een verdediger van Boerdonk. De thuisploeg kwam hierna iets meer op de helft van ASV’33, maar veel verder dan een kans in de 40e minuut kwam de thuisploeg niet. Het schot van de spits werd door Martijn Verbakel prima gestopt.

In de tweede helft speelde het spel zich met name af op het middenveld. Beide teams wisten geen echte kansen te creëren. Teun de Koning was in de 60e minuut nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot eindigde op de paal. Boerdonk probeerde het nog met een afstandsschot in de 70e minuut, maar de bal ging naast. De wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, maar ‘het venijn zat in de staart’. In de 83e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Invaller Teun Duijmelinck rondde een uitstekende dieptepass van Thomas Fritsen koelbloedig af. Vijf minuten later zette een andere invaller, jeugdspeler en debutant Sam Douven, Teun Duijmelinck vrij voor de keeper van Boerdonk, maar deze stopte de inzet. Een minuut later leek Boerdonk gelijk te maken, maar het harde, geplaatste schot werd weg gestompt door Martijn Verbakel. De thuisclub probeerde de gelijkmaker te forceren, waardoor ASV’33 kon profiteren van de ontstane ruimte. In blessuretijd scoorde eerst Teun Duijmelink op aangeven van invaller Thimo van der Steen en daarna bekroonde Sam Douven zijn goede invalbeurt met een doelpunt, na een assist van Teun Duijmelinck.

Die 0-3 overwinning was niet genoeg om verder te bekeren. SCMH werd eerste in de poule met twee zeges en een gelijkspel. Komende zondag start voor ASV’33 de competitie met een uitwedstrijd tegen HVV Helmond.