Afbeelding

Doorstart koffie-uurtje Huiskamer Lieshout

Algemeen

Lieshout - Ruim drie jaar geleden werd in het Lieshoutse Franciscushof de ‘Goed voor Elkaar’ bijeenkomst gehouden. Vooral voor senioren is het belangrijk dat ze met enige regelmaat bouwen aan versterking van hun sociale omgeving. Dat ze elkaar ontmoeten, elkaar beter leren kennen en aan een netwerk bouwen waar men op terug kan vallen wanneer dat nodig is. Het comité van de Huiskamer Lieshout kan u vanaf nu weer iedere laatste vrijdag van de maand uitnodigen in een veilige coronaproof-setting.

Een goed netwerk biedt vele voordelen, “daar word je vrolijk van”, aldus Wim Daniëls drie jaar geleden in de Hofkamer van Franciscushof. Hij gaf op ludieke wijze zoals hij dat kan de nodige voorbeelden. “Je moet zorgen dat je over een ruim netwerk beschikt, dat is noodzakelijk en slim”, ging Wim verder. Dat inspireerde en motiveerde het comité Hofkamer om vanaf dat moment op elke laatste vrijdag van de maand speciaal voor senioren uit de buurt een ontmoetingsmoment te organiseren. Het bekende koffie-uurtje, genietend van een gezellige babbel en van een kopje koffie in de Hofkamer, die ze vanaf toen Huiskamer van Lieshout zijn gaan noemen.

Corona
Inmiddels raakten ze gewend aan dat koffie-uurtje, waar ook ruimte werd gegeven aan kundige sprekers en af en toe aan een ontspanningsmoment met zang of voordracht. Dat ging goed tot vorig jaar maart. Het coronavirus dwong de Huiskamer van Lieshout in een onvrijwillige spagaat. In augustus vorig jaar heeft er eenmalig nog een bijeenkomst plaatsgevonden, maar toen viel andermaal het coronadoek. Dat is nu ruim een jaar geleden, maar vanaf nu, morgen, kan en mag het comité u weer uitnodigen in een veilige coronaproof-setting.

Zangduo Ace
Deze doorstart gaan ze beleven met Ans en Cor Bekx uit Someren. Dit echtpaar, dat optreedt onder de naam ‘Ace’, kent u nog van twee jaar geleden. Ze hebben zich toegelegd op de tweestemmige uitvoering van liedjes vanaf de zestiger jaren tot nu, met veelal bekende luisterliedjes. Hun optreden viel toen zeer in de smaak.
Iedereen is op vrijdag 24 september vanaf 10.00 uur welkom in de Hofkamer van het Franciscushof.