Afbeelding

Repair Café Laarbeek bij Howeko

Algemeen

Laarbeek - Zoals u in DeMooiLaarbeekKrant van vorige week ook kon lezen kent het Repair Café inmiddels twee vestigingen. De eerste functioneert in Lieshout onder de Dorpsraad en is, in het Dorpshuis, op de derde woensdagmiddag van de maand open. De tweede zit bij Howeko in Beek en Donk en is elke eerste vrijdag van de maand open van 9.00 uur tot 12.00 uur. Uiteraard zijn beide cafés open voor alle inwoners van Laarbeek.

Voor het Repair Café geldt ‘weggooien is zonde, gun uw apparaat een tweede ronde’. Een nieuw apparaat kopen is soms de makkelijke weg, maar zeker niet de goedkoopste. En in deze tijden van duurzaamheid past het om te repareren wat kan. Tijdens de laatste keren dat het Repair Café in actie was konden ze al veel bezoekers tevreden naar huis sturen. Soms zijn er voor de reparateurs nog wel uitdagingen, maar dat geeft hen plezier en vier weten meer dan een. Zij repareren verantwoord en zullen alleen een veilig apparaat meegeven.

In Beek en Donk kunt u terecht voor allerlei apparaten, maar ook voor kleine meubelen en lichte textielreparaties. De laatste twee alleen op afspraak. Nu corona gelukkig op zijn retour is kunnen ze ook met vrije inloop werken. Wilt u echter verzekerd zijn van hulp op een vast tijdstip, maak dan een afspraak via repairlaarbeek@gmail.com. Zet in de mail wat u gerepareerd wil hebben en u ontvangt een bevestiging met een tijdstip waarop ze u kunnen helpen. Als u toch even moet wachten staat de koffie klaar en is er ruimte voor contact.