Afbeelding

Geslaagde educatieve informatieavond Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Op donderdag 16 september vond de educatieve informatieavond plaats, georganiseerd door de Seniorenvereniging Beek en Donk in samenwerking met de LEVgroep en Kruiswerk Laarbeek, met als onderwerp ‘Gezonde Voeding en Overgewicht’. 

Volgens de organisatie werd de avond goed bezocht en was het vooral erg gezellig om elkaar weer eens te zien en wat van elkaar op te steken. Na de pauze gebeurde dat onder het genot van een drankje. De heer Chris Kinders van GGD Brabant Zuid-Oost hield een bevlogen voordracht met veel aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Voedselveiligheid kwam aan de orde, evenals problemen met voeding als je ouder wordt en hoe je die kunt oplossen. 

Vooral je verstand gebruiken: heb je een keer een feestje, houd daar dan rekening mee door wat minder te eten. Verder is het belangrijk om drie keer per dag afwisselend een (vezelrijke) maaltijd te gebruiken, niet te grote porties te nemen en veel te bewegen. Ook blijven genieten, dus niet te streng zijn voor jezelf, maar alles met mate. Al is veel misschien bekend, toch is het altijd goed om het nog eens onder de aandacht te brengen. Op woensdag 6 april 2022 zal de Seniorenvereniging een educatieavond houden over valpreventie. Meer informatie op www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.