Afbeelding

Koos en Dien van Lankveld 65 jaar getrouwd

Algemeen

Mariahout/Keldonk - Koos en Dien ontmoetten elkaar op de kermis in Mariahout, toen ze allebei negentien lentes jong waren. Zeven jaar later, in 1956, trouwden ze. In het weekeinde van 25 september 2021 vieren Koos en Dien hun briljanten huwelijk.

Koos is geboren en getogen in Keldonk op de Dieperskant, in het huis waar hij nu nog altijd woont. Dien komt oorspronkelijk uit Aarle-Rixtel, maar groeide op in Mariahout. Het was daar, met de kermis, dat de twee elkaar ontmoette. Negentien jaar jong pas. Het zou nog zeven jaar duren voordat Koos en Dien gingen trouwen. Het was in die tijd net zoals nu lastig om als jong stel aan een woning te komen.

Eerst woonden ze in Veghel totdat in 1961 de kans zich voordeed om naar de Dieperskant te verhuizen. Koos trad daar in de voetsporen van zijn ouders en ging er boeren met koeien, varkens en een stuk grond. Toen de ruilverkaveling kwam zijn ze gestopt met de koeien. Het land en de varkens hebben ze gehouden en Koos is toen in loondienst gaan werken. Na een arbeidzaam leven, genieten ze allebei op de Dieperskant van hun vrije tijd. Ze wonen tussen hun zonen met hun gezinnen. Koos mag graag biljarten, muziek luisteren, rondom het huis hobbyen en legpuzzels maken. Dien is graag bezig met borduren, muziek luisteren, het huishouden e´n ... zorgen dat de diepvriezen vol blijven met onder andere zelf gemaakte appelmoes. In het aankomende weekeinde vieren ze hun briljanten huwelijks jubileum.

Afbeelding