Afbeelding

Lopers Runningteam Laarbeek en Runnersclub Lieshout brengen bevrijdingsvuur naar Lieshout

Algemeen

Laarbeek - Lopers van Runningteam Laarbeek en Runnersclub Lieshout hebben zondag 19 september het bevrijdingsvuur opgehaald in Meijel. Op 16 september is dit vuur in Bayeux door wielrenners van de Dommelstreek in ontvangst genomen en naar Eindhoven gebracht, waar het op 18 september werd opgehaald door lopers uit Meijel. 

Het vuur had een nacht overnacht in de Sint Nicolaaskerk van Meijel, waar het zondag weer werd opgehaald door loopgroepen uit negen Peelgemeenten. Lopers van Runningteam Laarbeek en Runnersclub Lieshout waren in Meijel aanwezig, waar Anne Smeets namens de lopers het vuur in ontvangst nam van loco burgemeester Joan Briels. Na 36 kilometer lopen arriveerden de lopers om 19.30 uur in Lieshout waar zij verrassend werden onthaald door Harmonie Sint Cecilia uit Lieshout. 

Na een korte toespraak van Karel Huygens bij café De Koekoek vertrokken de lopers naar het monument op het Prinsenhof. Daar werd het bevrijdingsvuur door Twan Sterken ontstoken. Door de zusjes Ilke en Nikki Biemans werd een gedicht voorgelezen en door Frank Fleuren werd de ‘Last Post’ geblazen. De tweede herdenking in Lieshout in twee dagen tijd, maar nu met het echte vuur. Een mooie dag en goede training voor de lopers van het Runningteam ter voorbereiding op de Roparun van 2 en 3 oktober. In 2022 zullen de lopers het vuur naar Mariahout brengen.