Installatie Rinke Evers
Installatie Rinke Evers

Jubilarissen en nieuw lid bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij de Blauwe Schut in Aarle-Rixtel was het op zaterdag 18 september groot feest. Twee leden, en zeker niet de minste, vierden hun jubileum dat er niet om liegt. Erebroeder Henk Sterken 60 jaar lid en Wim van Dijk 50 jaar lid. 

Henk heeft zich in die 60 jaar zeer verdienstelijk gemaakt met altijd een positieve instelling en bovenal bewaker van hun aloude tradities. Een kleine opsomming van zijn activiteiten: Tamboer, Piekenier, Reserve Commandant, Bestuurslid, Schatbewaarder, Deken-Schrijver, Archivaris en Zilverdrager. Menig gildebroeder ging en gaat nog steeds naar Henk om raad en daad als ze iets wilden ontwerpen of schenken aan het gilde. Er komen, in zijn enthousiasme, meteen allerlei ideeën bij hem op die je nog steeds nadrukkelijk terug vindt bij het gilde. Helaas sukkelt Henk de laatste jaren wat met zijn gezondheid, maar hij blijft toch die gildebroeder die hij altijd is geweest. In het bijzijn van kinderen en kleinkinderen is Henk gehuldigd met enkel lovende woorden.

Als tweede, maar zeker niet minder, is Wim van Dijk in al zijn gewichtigheid 50 jaar lid van het gilde. Ook Wim heeft diverse functies bekleed. Wat te denken van Vendelier, Vaandeldrager, Piekenier, Kruisboogschutter, Lid commissie Kruisboog kring Peelland en tot op de dag van vandaag voorzitter stichting activiteiten OLV Gilde. Deze stichting heeft diverse gildedagen voor de Blauwe Schut georganiseerd. Daarnaast draagt Wim altijd zijn steentje bij aan het onderhoud van het gildegebouw. Het hele schilderwerk van het ‘Jan van Doorenpaviljoen’ was en is nog steeds bij Wim in goede handen. Zelfs het schilderen van de schietmasten is voor Wim geen probleem als ze maar horizontaal liggen. En stiekem is het gilde ook wel een beetje trots dat hij lid is van de Laarbeekse gemeenteraad. Ook Wim is uiteraard voor zijn vele verdiensten gehuldigd waarbij zijn vrouw Ans ook nog bloemen in ontvangst mocht nemen.

Beide gildenbroeders werden ook onderscheiden door kring Peelland. Ook vanuit de kring waren er lovende woorden van kringvoorzitter Henk de Hair die goed op de hoogte was van de grote inzet van deze twee kanjers. Helaas moest dit alles in deze coronatijd zeer bescheiden plaats vinden en kon er helaas geen receptie gehouden worden die ze eigenlijk wel ten volle verdienden.

Verder zijn ze verheugd dat ze weer een nieuw lid mochten verwelkomen. Rinke Evers is hun tweede gildezuster en ze zijn maar wat trots dat ze zich bij hen heeft aangesloten. Tijdens de plechtige viering werd ze geïnstalleerd door Gildepastor Ton Schepens. Rinke is de vrouw en moeder van de gildebroeders Jeroen en Stein Evers. Voor haar lidmaatschap was ze al erg actief en maakte ze onder andere deel uit van de kledingcommissie die nieuwe kostuums heeft ontworpen voor het gilde. Een bezige bij die ze er graag bij hebben.

Felicitaties aan Henk Sterken
Wim van Dijk