Robbert van Lankveld
Robbert van Lankveld

Laarbeekse aanvoerders kijken uit naar competitiestart

Sport Sport

Laarbeek - Na bijna een jaar lang geen competitiewedstrijden te hebben gespeeld gaat de bal weer rollen. Het laatste septemberweekend wordt voor veel amateurteams een mooie dag. Of ze nou winnen, verliezen of gelijkspelen, er wordt eindelijk weer gevoetbald voor de competitie. 

DeMooiLaarbeekKrant spreekt met de aanvoerders van het eerste elftal van ASV ’33, RKVV ELI, VV Mariahout en Sparta’25. Hoe kijken zij vooruit op het nieuwe voetbalseizoen? 

Robbert Roche (31), rechtshalf en aanvoerder ASV’33
“Het was wel weer even wennen om fysiek stabiel en fit te worden. We trainen momenteel relatief lang en intensief en hebben al een zestal wedstrijden gespeeld. ASV kijkt desondanks met een goed gevoel vooruit naar het nieuwe seizoen. Onze organisatie wordt steeds beter en dat geeft vertrouwen. Eindigen in de middenmoot is een reële doelstelling. De top vijf is waarschijnlijk iets te optimistisch. We willen proberen het elke tegenstander lastig te maken, maar ik denk dat zij dat ook bij ons willen toepassen.”

“De ontmoetingen met Stiphout Vooruit en Bavos zullen naar mijn verwachting de leukste wedstrijden zijn. Bavos is aan ons gewaagd en de ‘Croyderby’ tegen het sterke Stiphout is een wedstrijd om jaarlijks naar uit te kijken. Het belangrijkste komend seizoen is dat we verder bouwen aan de ploeg, goede resultaten boeken en de juiste stappen maken.”

Lex Hollanders (28), laatste man en aanvoerder RKVV ELI
“Het wedstrijdgevoel is weer terug. Wedstrijden zijn de reden dat je voetbal speelt. Daar doe je het voor. Het is fijn dat we komend weekend weer kunnen voetballen in de competitie. Ik denk dat ELI zeker moet kunnen meedoen om promotie, dus we hopen op een plek bij de top drie. De kwaliteit is, mede door een aantal nieuwelingen, omhooggegaan en dat gaat ook voordelen met zich meebrengen. Iedereen wil vechten voor zijn plek en dat maakt dat er binnen de groep genoeg fanatisme en gezonde concurrentie is.”

“De wedstrijden waar ik, en het team, het meeste naar uitkijken zijn natuurlijk de derby’s tegen Mariahout. We willen graag revanche op ze nemen en deze wedstrijden zijn sowieso altijd speciaal. Verder verwacht ik veel van de ontmoetingen met VV Acht en Avesteyn, want deze ploegen kunnen wel eens mee gaan strijden om promotie.”

Chiel van Wanrooij (21), centrale middenvelder en aanvoerder VV Mariahout
“Het is weer lekker om een hele week naar iets toe te werken. Momenteel trainen we op een nieuwe manier, namelijk tactischer dan voorheen. Ondanks een paar blessures denk ik dat we klaar zijn voor de competitiestart. We zitten in een sterke competitie, maar ik denk dat we moeten kunnen meespelen om in ieder geval een periodetitel. Dan zijn we verzekerd van nacompetitie. Eerlijk gezegd ken ik de meeste ploegen nog niet zo goed, dus we moeten zien hoe het gaat uitpakken.”

“Twee keer tegen ELI spelen is altijd beladen. Deze wedstrijden moet je voor je gevoel altijd winnen. Daarnaast is de ontmoeting met VOW een bijzondere wedstrijd. Zijtaart ligt vlakbij en de eerdere potjes leverden vaak tientallen toeschouwers op van beide clubs. Hopelijk dit jaar weer.”

Robbert van Lankveld (35), verdedigende middenvelder en aanvoerder Sparta‘25
“Sparta kijkt ontzettend uit naar het nieuwe voetbalseizoen. Het publiek gaat ons ongetwijfeld enthousiast aanmoedigen. Echt weer als vanouds. Het lijkt echt alsof we langer dan een jaar niet gespeeld hebben, zo voelt het tenminste. Ik denk dat we een beter team hebben dan vorig seizoen. Ons elftal is een mix van jonge en ervaren spelers. Ik hoop dat we mee kunnen spelen om de titel of een periode kunnen pakken.”

“De potjes waar ik het meeste naar uitkijk zijn tegen NWC en Valkenswaard, omdat dit clubs zijn uit de omgeving. Toch is er één ding het allerbelangrijkste: dat de competitie afgemaakt wordt. Dat is onze hoop.”

Robbert Roche
Chiel van Wanrooij
Lex Hollanders