Caithlyn Verbrugge en Kim van Rixtel
Caithlyn Verbrugge en Kim van Rixtel

Duo Competitie voor jeugd ATTC’77

Sport

Aarle-Rixtel - Drie jeugdleden van tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel vertrokken op zondag 19 september onder begeleiding van trainer Jeroen Doensen naar Veghel voor hun eerste Table Stars Duo competitie. Deze competitie is speciaal voor beginners en vindt plaats op vier zondagen op vier verschillende locaties.

Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up, waarna in teams van twee of drie personen wedstrijden worden gespeeld tegen teams van andere verenigingen. Namens ATTC speelden Tjeerd van Rijbroek, Kim van Rixtel en Caithlyn Verbrugge tegen Valkenswaard. Tjeerd speelde twee enkels en won ze allebei (3-0 en 3-2). De meiden speelden ieder één enkel wedstrijd en samen de dubbel. Caithlyn, die pas een paar weken lid is, verloor zowel haar enkel als dubbel partij. Kim speelde een spannende wedstrijd die ze won met 3-2. Hiermee eindigde de eerste competitiewedstrijd van de jeugd van ATTC in een 3-2 overwinning. Op zondag 10 oktober is de volgende duo competitie, maar dan dichterbij in Stiphout.

Ook voor de senioren van ATTC is de competitie eindelijk weer gestart. Het zesde en zevende team, beide uitkomend in de zesde klasse, speelden op donderdag 16 september uit tegen ATTV´71 uit Asten. Het zesde team kampt met wat blessures en daarom speelde Tessa van den Boogaard uit het zevende team een dubbele wedstrijd. Voor het zesde team speelde ze met Gerdi van den Boomen en Dennis Verbruggen tegen ATTV´71-3. Gerdi was in goede doen en scoorde een hattrick, Tessa scoorde twee maal en Dennis, die samen met Gerdi al de dubbel gewonnen had, scoorde het zevende punt.

Bij haar eigen team, dat tegen het sterkere ATTV´71-2 speelde, had Tessa het samen met Marijn van Krieken en Dorette van den Elsen een stuk lastiger. Uiteindelijk wisten ze alle drie van Walther Roelen te winnen en was Marijn tegen Tonneke Roelen nog heel dicht bij een zege, 14-12 in de beslissende game. Met een 7-3 nederlaag keerden ze huiswaarts.

In de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat was het met vier teams volle bak. Eén van de thuis spelende teams was het vijfde. Koos Martinali, Jan Smits en Geert-Jan van Duijnhoven speelden tegen Flash 11 uit Eindhoven. Geert-Jan was in vorm en won driemaal. Jan Smits had kleine opstartproblemen, herstelde zich, won vervolgens twee wedstrijden en samen met Geert-Jan de dubbel. Koos bleef helaas met lege handen, maar de teamuitslag was met 6-4 positief.

Alle uitslagen
ATTC´77-1 - Stiphout 3: (6-4)
Veldhoven-5 - ATTC´77-2: (8-2)
ATTC´77-3 – Never Despair-8: (5-5)
ATTC´77-4 – OTTC-3: (5-5)
ATTC´77-5 – Flash-11: (6-4)
ATTV´77-3 – ATTC´77-6: (3-7)
ATTV´71-2 – ATTC´77-7:  (7-3)